Avocadotoast met asperges en ei

Avocadotoast met asperges en ei

Lunch • 10 minuten


Bereidingswijze

1 boterham
1 ei
handjes verse bladspinazie, gewassen
4 tot 6 groene aspergetoppen
½ avocado of 2 eetlepels guacamole
grof zeezout
eventueel chilivlokken

 

Bereidingswijze

Breng een pan met ruim water aan de kook. Doe het ei hierin en kook het ei 6 minuten. Laat het zachtgekookte ei hierna schrikken. Alles over het perfect koken van een ei vind je hier.

Grill de boterham in een grillpan tot deze krokant is en een mooie grillstreep is ontstaan. Was de asperges en snijd de droge kontjes van deze groente. Grill ook de asperges in een grillpan, ongeveer 4 minuten.

Ontdoe de avocado van de schil en de pit en prak deze fijn. Besmeer de toast met de geprakte avocado of de guacamole. Verdeel de bladspinazie over de avocadotoast en leg hier vervolgens de aspergetoppen op.

Schil het zachtgekookte ei en halveer deze. Leg de halve eitjes op de avocadotoast. Bestrooi met wat grof zeezout en eventueel wat chilivlokken. Serveer de avocadotoast met asperges en ei direct.

 

Tips

Heb je geen grillpan? De boterham en de asperges kun je ook samen roosteren in de oven. Ook een tosti-ijzer volstaat prima voor het grillen van deze ingrediënten!

 

Misschien vind je dit ook lekker



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *