Borrelbrood met pesto, tomaat en spek

Borrelbrood met pesto, tomaat en spek

Bij de borrel • 20 minuten


Ingrediënten (2 x borrelbrood)

2 afbakstokbroden
1 tomaat
4 plakjes ontbijtspek
2 à 3 eetlepels pesto
2 handjes geraspte kaas

 

Bereidingswijze

Snijd de afbakstokbroden in de breedte in sneetjes, maar snijd deze niet helemaal door. Zorg dat de onderkant van het brood nog heel is, zodat de plakjes nog aan elkaar blijven zitten.

Snijd de tomaat in dunne plakjes en de plakjes ontbijtspek in vieren. Verdeel tussen elk sneetje stokbrood een beetje pesto. Stop hierna om en om een plakje spek of tomaat tussen de sneetjes. Verdeel als laatste de geraspte kaas over het stokbrood en herhaal deze handelingen met het tweede stokbrood.

Bak de stokbroden af volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.

 

Tips

Snijd de plakjes van de stokbroden niet te dun. Dit maakt het vullen lastiger en het brood zal sneller uit elkaar vallen.

Wil je dit brood liever vegetarisch maken? Laat de spek dan weg. Dit kun je vervangen door tomaat of stop wat extra kaas tussen de sneetjes.

Voor dit brood kun je de pesto eventueel ook zelf maken. Op StudioKOOK.nl vind je een lekker recept voor pesto met walnoten.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *