broodje brie met granola

Broodje brie met granola

Vegetarische lunch • 10 minuten


Ingrediënten (2 broodje brie met granola)

½ stokbrood
50 gram gemengde sla
4 eetlepels vijgenjam
¼ komkommer
200 gram brie
4 royale eetlepels granola

 

Bereidingswijze

Halveer het stokbrood in de lengte en besmeer beide helften stokbrood met een dunne laag vijgenjam. Verdeel de gemengde sla over de onderste helft.

Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een kaasschaaf of dunschiller. Leg de plakjes komkommer op de gemengde sla.

Snijd ook de brie in plakjes en leg deze op het stokbrood. Verdeel de granola over de brie en dek af met de bovenste helft van het stokbrood. Prik eventueel twee prikkers in het brood en halveer het stokbrood zodat twee gelijke stukken ontstaan. Serveer dit broodje brie met granola direct.

 

Tips

Snijd het belegde stokbrood in meerdere kleinere porties. Dit is handig om uit te delen of om te serveren tijdens een high tea. Deze broodjes brie met granola zijn ook geschikt voor bijvoorbeeld een picknick!

Niet dol op (vijgen)jam? Dit kun je ook vervangen door honing.

 

Misschien vind je dit ook lekker

 

3 reacties op “Broodje brie met granola”

  1. Pingback: Tosti geitenkaas met vijgenjam en spek - StudioKOOK

  2. Pingback: 22 x recepten zonder vlees - StudioKOOK

  3. Pingback: Zelf granola maken - basisrecept - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.