eiburger met spek en rucola

Eiburger met spek, rucola en citroenmayonaise

Een eiburger, een super lekkere combinatie tussen een broodje hamburger en een broodje gebakken ei. Deze eiburger bevat alleen maar lekkere ingrediënten en daarom echt comfort food! Beleg broodje eiburger met natuurlijk een hamburger, een gebakken ei, uitgebakken spek, rucola en een heerlijke, zelfgemaakte citroenmayonaise. Lekker!



Eiburger

Heb jij wel eens een eiburger gegeten? Dit is een combinatie tussen een broodje hamburger en een broodje gebakken. Echt, super lekker. Combineer het gebakken eitje en de hamburger met spek en citroenmayonaise. Deze twee elementen uit dit recepten passen goed bij zowel de hamburger als het gebakken ei.

Ben je benieuwd naar hoe je een spiegelei perfect kunt bakken? Bekijk dan ook het onderstaande recept:

Spiegelei op toast met avocado en krokant spek
Spiegelei op toast met avocado en krokant gebakken spek, klinkt dat niet als het perfecte ontbijt? Voor mij wel! Deze heerlijke toast is rijkelijk belegd met avocado, krokant gebakken spek, een likje mayonaise en een heerlijk spiegeleitje bovenop. Dit lekkere ontbijtrecept is een waar feest en maak je klaar met minimale moeite.
Bekijk het recept
spiegelei op toast met avocado en krokant spek


Uitgebakken spek

Dit burgerrecept bevat uitgebakken spek. Onmisbaar op een goede hamburger. Je kunt hiervoor het spek bakken in de oven. Volg hiervoor precies het onderstaande recept voor een eiburger. Wil je liever een koekenpan gebruiken? Bak dan de spek op een laag vuur uit. Neem de tijd zodat al het vet rustig uit de plakjes ontbijtspek kan wegsmelten. Ben je benieuwd naar een nog makkelijkere manier om spek krokant te bakken? Bekijk dan de onderstaande keukentip voor spek krokant bakken in de magnetron:

Spek krokant bakken
Check out this recipe
spek krokant bakken


Hamburger toppings

Naast de hamburger, het gebakken ei en het uitgebakken spek, kun je deze eiburger nog verder aankleden met zoveel lekkers. Ik kies voor een handje rucola. Deze sla is een beetje pittig van smaak. Verder voeg ik een lekkere citroenmayonaise toe. Dit is makkelijk om zelf te maken. Meng een lekkere mayonaise met wat citroensap en je frisse citroenmayonaise is klaar.

eiburger met spek en rucola

Eiburger met spek, rucola en citroenmayonaise

Deze eiburger is echt comfort food! Lekker met uitgebakken spek, rucola en citroenmayonaise.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Amerikaans
Porties 2 stuks

Ingrediënten
  

  • 2 bolletjes
  • 2 hamburgers
  • 2 eieren
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 2 handjes rucola
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plakjes spek op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 minuten in de oven. Keer halverwege.
  • Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in tweeën en maak hier twee burgers van. Bak in een hete koekenpan met wat boter gelijkmatig bruin en gaar.
  • Bak intussen ook de eieren. Verwarm een ruime koekenpan met wat boter. Breek de eieren voorzichtig in de pan. Bak de eieren op laag vuur totdat het eiwit gestold is, maar de dooier nog lopend is.
  • Meng de mayonaise met de citroensap. Snijd de bolletjes in tweeën en bestrijk de onderste helften met de citroenmayonaise. Verdeel hierop de rucola. Leg op beide broodjes een burger en twee plakjes gebakken spek. Maak het geheel af met de spiegeleieren. Leg het kapje van het bolletje op de burger.
Trefwoord Comfort food, Makkelijk, Snel


1 reactie op “Eiburger met spek, rucola en citroenmayonaise”

  1. Pingback: Kooktip #13: spek krokant bakken - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating