gewokte spruitjes

Gewokte spruitjes met oestersaus

Bijgerecht • 15 minuten


Ingrediënten (2 pers.)

250 gram spruiten
100 gram champignons
1 rode ui
150 gram kipfilet
3 eetlepels oestersaus
1 eetlepel honing
1 handje cashewnoten

 

Voorbereiding

Snijd de kontjes van de spruitjes en haal de buitenste blaadjes er vanaf. Halveer de spruitjes. Houd je niet van spruitjes met een bite? Kook de spruitjes dan beegaar.

Snijd de champignons in kwarten, de kipfilet in blokjes en de rode ui in grove blokjes of partjes. Zet alles klaar voordat je begint met wokken.

 

Bereidingswijze

Verhit een wok pan op hoog vuur met een beetje neutrale olie. Voeg de blokjes kip toe en bak deze rondom bruin. Doe de spruitjes bij de blokjes kipfilet en wok 2 tot 3 minuten. Voeg de rode ui en de champignons ook toe aan de wokpan en wok het geheel nog 5 tot 6 minuten.

Giet de oestersaus en de honing bij de gewokte spruitjes. Meng alles goed door elkaar. Laat de saus even inkoken totdat deze ietwat stroperig wordt. Doe het vuur uit en verdeel de cashewnoten over het geheel. Serveer de gewokte spruitjes met oestersaus direct.

 

Tips

De blokjes kipfilet kun je eventueel vervangen door spekjes. De zoute smaak combineren goed met de bittere spruitjes en de zoete honing. Liever vega? Laat al het vlees dan gewoon weg. Dat kan prima met dit recept omdat alle ingrediënten erg smaakvol van zichzelf zijn.

Spruitjes zijn echte wintergroenten. Wil je meer weten over seizoensgroenten in de winter? Lees er in dit artikel alles over inclusief een aantal heerlijke recepten.k s

Serveer dit gerecht als bijgerecht tijdens een diner. Maar, deze gewokte spruitjes zijn ook ideaal op een doordeweekse dag. Vul dit snelle gerecht aan met bijvoorbeeld rijst of bami.

3 reacties op “Gewokte spruitjes met oestersaus”

  1. Pingback: Geroosterde paarse spruitjes met Parmezaanse kaas en balsamicosiroop - StudioKOOK

  2. Pingback: Seizoensgroenten van januari - StudioKOOK

  3. Pingback: Seizoensgroenten van oktober: boerenkool, pastinaak en spruiten - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *