Koreaanse kippenvleugeltjes uit de oven

Koreaanse kippenvleugeltjes uit de oven

Bijgerecht • 35 minuten + minimaal 1 uur marineren


Ingrediënten

± 700 gram kippenvleugeltjes
3 flinke eetlepels gochujang
2 à 3 eetlepels basterdsuiker
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel srirachasaus
2 eetlepels citroensap
2 bosuitjes
2 eetlepels sesamzaadjes

 

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten met elkaar. Voeg als laatst de kippenvleugeltjes toe. Zorg dat deze geheel bedek zijn met marinade. Laat het geheel 1 tot 4 uur marineren.

Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de kippenvleugeltjes ietwat uitlekken en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd intussen de bosuitjes fijn. Doe de overgebleven marinade in een steelpannetje en breng deze aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 minuutjes pruttelen.

Verdeel de bosui en de sesamzaadjes over de Koreaanse kippenvleugeltjes als ze uit de oven komen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *