Voorgerecht met vis • 15 minuten
Ingrediënten (6 pers.)
100 gram Hollandse garnalen
2 avocado’s
50 gram ijsbergsla
¼ komkommer
1 eetlepel sesamzaadjes
Voor de dressing:
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel honing
1 theelepel citroensap
6 kleine glazen of amuseglaasjes
Bereidingswijze
Was de ijsbergsla en de komkommer. Snijd de ijsbergsla ragfijn, ontdoe de komkommer van de zaadlijsten en snijd vervolgens in blokjes van 0.5 bij 0.5 cm.
Halveer de avocado’s en haal de pit eruit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en prak dit fijn. Schep de avocado in de amuseglaasjes. Dit is ongeveer 1 royale eetlepel per glas.
Doe hier de fijngesneden ijsbergsla op en vervolgens de blokjes komkommer. Verdeel als laatste de Hollandse garnalen over de amuseglaasjes.
Meng voor de dressing de sojasaus, honing en de citroensap met elkaar. Schenk over elke Oosterse garnalen cocktail ongeveer 1 theelepel dressing. Pas op, liever te weinig dan te veel. De dressing geeft een zoute smaak aan het geheel. Strooi tot slot nog wat sesamzaadjes over de glaasjes.
Serveer deze Oosterse garnalencocktail met avocado als voorgerecht of als amuse. Ook misstaat deze garnalencocktail niet op een borrelplank!
Tips
Als het vruchtvlees van avocado in aanraking komt met zuurstof zal deze bruin verkleuren. Als je de avocado snel verwerkt in deze Oosterse garnalencocktail, zal je hier geen last van hebben. Daarnaast wordt de smaak er niet direct minder op! Wil je dit toch voorkomen, druppel dan wat citroensap over de geprakte avocado.