Poké bowl met pittige tonijn

Poké bowl met pittige tonijn

Hoofdgerecht, vis • 25 minuten


Ingrediënten (2 bowls)

250 gram sushirijst
400 ml water
6 el. rijstazijn
1 el. suiker
100 gram tonijn uit blik (uitlekgewicht)
¼ komkommer
6 radijsjes
1 avocado
1 à 2 el. sesamzaadjes

Voor de dressing:
4 el. sojasaus
1 el. sesamolie
1,5 el. honing
1 el. citroensap
1 el. rijstazijn

Voor de Srirachamayonaise
4 el. mayonaise
2 tl. Srirachasaus
2 tl. citroensap

 

Voorbereiding

Kook de sushirijst volgens dit recept. Gebruik hiervoor de 250 gram rijst, 400 ml water, 6 eetlepels rijstazijn en 1 eetlepel suiker. Laat de sushirijst na het koken goed afkoelen voor gebruik.

Ontdoe de komkommer eventueel van de zaadlijsten en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de radijsjes en de avocado in plakjes. Zet apart tot gebruik.

Meng voor de dressing alle ingrediënten met elkaar en roer goed door. Meng ook de ingrediënten voor Srirachamayonaise met elkaar.

 

Bereidingswijze

Verdeel de sushirijst over twee kommen. Schenk hier de dressing over. Verdeel ook de blokjes kommer, de plakjes radijs en de plakjes avocado over de sushirijst.

Giet de tonijn uit blik af en meng met twee eetlepels van de Srirachamayonaise. De tonijn moet nèt aangemaakt zijn. Leg de pittige tonijn ook op de poké bowl.

Strooi wat sesamzaadjes over de kommen en serveer de poké bowl met pittige tonijn met de overgebleven Srirachamayonaise.

 

Tips

In dit artikel leg ik je uitgebreid uit hoe je op een eenvoudige manier sushirijst kunt koken. Wil je toch liever geen sushirijst gebruiken voor deze poké bowl met pittige tonijn, dan kun je deze vervangen door een andere rijstsoort, bijvoorbeeld basmatirijst.

Ben je op zoek naar meer ‘bowl recepten’, deze vind je hier.

 

 



1 thought on “Poké bowl met pittige tonijn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *