Pompoenstoof met kikkererwten

Pompoenstoof met kikkererwten

Stoven • 55 minuten


Ingrediënten (4 pers.)

1 pompoen (± 1 kg)
1 blik kikkererwten, uitgelekt (± 240 gram)
1 blik tomatenblokjes (± 400 gram)
1 eetlepel tomatenpuree
1 grote ui
2 grote tenen knoflook
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel kaneelpoeder
200 ml water

 

Bereidingswijze

Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit op laag vuur aan in een ruime (stoof)pan. Schil eventueel de pompoen en ontdoe deze van de zaden. Snijd de pompoen in grove blokjes. Voeg deze toe aan de pan en bak kort mee.

Voeg de specerijen en de tomatenpuree toe aan de pan en bak kort mee. Doe de tomatenblokjes, de kikkererwten en het water bij de pompoenstoof en breng aan de kook. Zet het vuur lager als het eenmaal aan de kook is. Laat het geheel ongeveer 30-40 minuten stoven met de deksel schuin op de pan.

Na deze tijd stoven is de pompoen gaar en is de tomatensaus een geheel geworden. Serveer de pompoenstoof met kikkererwten met rijst, couscous of bijvoorbeeld brood.

 

Tips

Houd jij van kikkererwten met een bite? Voeg de kikkererwten dan pas halverwege het stoven toe aan de pompoenstoof.

Ben je op zoek naar meer gerechten met pompoen? Deze vind hier.

 



1 thought on “Pompoenstoof met kikkererwten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *