quesadilla caprese

Quesadilla caprese met mozzarella, tomaat en basilicum

Een smakelijke samenkomst tussen de Mexicaanse keuken en de Italiaanse keuken. Zo kun je deze heerlijke quesadilla caprese omschrijven. Deze quesadilla beleg je met de traditionele combinatie van ingrediënten uit Italië: tomaat, mozzarella en basilicum. Snel gemaakt, heerlijk als bijvoorbeeld lunch!



Quesadilla caprese

De quesadilla heeft iedereen denk ik er wel eens gegeten. Deze Mexiciaanse tosti kun je beleggen met van alles en nog wat. Denk aan: vlees, vis en/of groenten met lekker veel kaas. Voor dit recept maak ik graag gebruik van de klassieke Italiaanse ingrediëntencombinatie tomaat, mozzarella en basilicum. De kleuren van de Italiaanse vlag én de ingrediënten die kenmerkend zijn voor de Italiaanse keuken.


Quesadilla bereiden

Heb je geen grillpan in huis? Gebruik dan één van deze twee andere methodes om een quesadilla te bereiden:

  • Bereidt de quesadilla caprese in de oven. Leg de gevulde tortillawrap, de quesadilla, op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de oven is voorverwarmd op 200 graden. Bak de quesadilla ongeveer 7 minuten in de oven. Zet eventueel de grillstand aan zodat de bovenkant een beetje krokant wordt.
  • Bereidt de quesadilla caprese in het tosti-ijzer of in een grillaparaat. Heb je een tosti-ijzer in huis? Leg de quesadilla dan even tussen het tosti-ijzer om de kaas te laten smelten. Deze methode geldt voor een grillaparaat.


Variëren

Tomaat, mozzarella en basilicum is natuurlijk een topcombinatie van smaken. Toch zin om te variëren? Gebruik dan bijvoorbeeld ook een beetje pesto op je quesadilla caprese. Een ander lekker ingrediënt met een Italiaans tintje: prosciutto. Een lekkere Italiaanse, gedroogde met een ietwat zoute smaken. Lekker!

quesadilla caprese

Quesadilla caprese met tomaat, mozzarella en pesto

Deze quesadilla caprese met tomaat, mozzarella en pesto is heerlijk als lunch. Snel en makkelijk om te maken.
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Lunch
Keuken Italiaans, Mexicaans
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 1 grote tortillawrap
  • 1 tomaat
  • 1/2 bol mozzarella
  • handje verse basilicumblaadjes

Instructies
 

  • Was de tomaat en snijd deze vervolgen in plakjes. Laat de mozzarella goed uitlekken en snijd ook deze in plakjes.
  • Leg de tortillawrap voor je neer. Verdeel dan de tomaat, mozzarella en basilicumblaadjes over de helft van de wrap. Vouw vervolgens de andere helft over de vulling.
  • Zet een (grill)pan op het vuur zonder olie of boter. Leg de quesadilla caprese in de pan en bak aan beide zijde een aantal minuten tot de tortillawrap goudbruin ziet en de kaas gesmolten is.
  • Serveer de quesadilla caprese direct
Trefwoord Caprese, Makkelijk, Quesadilla, Snel, Vegetarisch

3 reacties op “Quesadilla caprese met mozzarella, tomaat en basilicum”

  1. Pingback: Bacon-chicken wraps met honing-mosterddressing - StudioKOOK

  2. Pingback: Pizza caprese met courgette - StudioKOOK

  3. Pingback: Quesadilla's met gekaramelliseerde uien en jalapeño's - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating