kippensoep

Rijkgevulde kippensoep met rijstmie

Maaltijdsoep • 45 minuten


Ingrediënten (6 pers.)

1 kilo kippenpoten of kippendrumsticks, met bot
600 gram Aziatische groenten, gesneden
2 liter kippenbouillon
100 gram rijstmie
6 eetlepels sojasaus

 

Bereidingswijze

Bak de kip in een ruime pan met een dikke bodem op hoog vuur even aan totdat deze goudbruin kleurt. Dit is ook de pan waar je de soep in gaat maken. Giet hierna kippenbouillon bij de kip totdat deze voor de helft onder staan. Stoof het kippenvlees gaar in 20 tot 30 minuten.

Haal de kip uit de pan. Giet de rest van de bouillon in de pan en voeg de groenten toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat pruttelen.

Pluk het kippenvlees van het bot af en doe terug in de pan. Laat het geheel pruttelen totdat de groenten gaar zijn. Voeg dan de rijstmie toe en laat nog vier minuten op staan totdat de rijstmie gaar is. Voeg de sojasaus toe en roer goed door.

Serveer deze rijkgevulde kippensoep met rijstmie met gebakken uitjes, sojasaus en een gekookt eitje.

 

Tips

De Aziatische groenten kun je zelf samen stellen. Denk aan bijvoorbeeld: prei, kool, paprika, paddenstoelen, etc.

Ben je op zoek naar meer recepten voor maaltijdsoepen? Deze vind je hier.

Deze soep bewaren? Vries de kippensoep in in porties, wanneer de rijstmie nog niets is toegevoegd. De rijstmie zal het vocht opzuigen waardoor de soep inditk en de rijstmie uit elkaar valt.

1 reactie op “Rijkgevulde kippensoep met rijstmie”

  1. Pingback: Kippensoep met kokos en Oosterse groenten - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *