snel & simpel gewokte tilapia met prei en courgette

Snel & Simpel: gewokte tilapia met prei en courgette

Heerlijke gewokte tilapia, lekker met flink wat groenten. Ik kies voor prei, courgette en cherrytomaten. Lekker gezond en snel op tafel. Volgens mij klinkt dat als de ideale doordeweekse maaltijd, of niet? In 20 minuten staat dit lekker wokgerecht op tafel!



Gewokte tilapia met prei, courgette en cherrytomaten

Een wokgerecht is voor mij de makkelijkste manier om lekker wat groenten te verwerken in een maaltijd. De prei, courgette en tomaat passen ontzettend goed bij elkaar en bij het gerecht. De groenten zijn subtiel, ietwat zoet van zichzelf en passen perfect bij de sojasaus waarmee je het gerecht op smaak brengt.

Ondanks de hoeveelheid groenten in dit gerecht zetten de tilapiafilet lekker in de hoofdrol! Breng ‘m op smaak met peper en zout en wat olijfolie. Je kunt in plaat van zout ook wat sojasaus gebruiken.


Nog wat tips voor je gaat beginnen…

In plaats van zout kun je ook een eetlepel sojasaus toevoegen aan deze gewokte tilapia. Dit kun je na het serveren over het geheel schenken of je kunt dit de laatste minuut van het wokken toevoegen aan de pan.

Op zoek naar meer snelle en simpele gerechten die klaar zijn binnen 30 minuten? Alle recepten in de categorie ‘Snel & Simpel’ vind je hier (klik).

snel & simpel gewokte tilapia met prei en courgette

Gewokte tilapia met prei, courgette en cherrytomaten

Deze heerlijke gewokte tilapiafilet is een gezonde maaltijd voor elke doordeweekse maaltijd. In 20 minuten staat dit gerecht op tafel.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram tilapiafilet
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 250 gram cherrytomaten
  • 150 gram rijst
  • 2 eetlepels olijfolie (+ extra om in te bakken)
  • zwarte peper en zout

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. De meeste rijst heeft ongeveer 10 minuten om te koken. Hier is dit recept op gebaseerd. Giet de rijst na het koken af en zet met de deksel op de pan weg. Laat de rijst op deze manier nog 10 minuten droog stomen.
  • Snijd de tilapiafilet in grove stukken en meng met de olijfolie. Breng royaal op smaak met (versgemalen) zwarte peper en eventueel wat zout. Zet de tilapiafilet opzij tot verder gebruik. Zo kan tevens de smaak goed in de vis trekken.
  • Snijd intussen de prei in grove ringen en was deze. Snijd ook de courgette in grove blokjes. Verwarm een ruime wokpan op het vuur met wat vetstof. Voeg de prei en de courgette toe en bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Was de cherrytomaten en voeg deze samen met de gesneden tilapiafilet toe aan de wok. Wok het geheel op middelhoog vuur nog ongeveer 5 minuten, totdat de vis gaar is.
  • Serveer de gekookte rijst met de gewokte tilapia met prei en courgette direct.
Trefwoord Gebakken rijst, Gezond, Glutenvrij, Makkelijk, Snel

2 reacties op “Snel & Simpel: gewokte tilapia met prei en courgette”

  1. Pingback: Courgette recept - 12 lekkere gerechten - StudioKOOK

  2. Pingback: 16 x snel & simpel recept - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.