Soep van knolselderij met truffelroom

Soep van knolselderij met truffelroom

Voorgerecht, vegetarisch • 30 minuten


Ingrediënten (6 pers.)

2 uien
3 teentjes knoflook
1 knolselderij
± 300 gram aardappel
1 liter groentebouillon
250 ml room
4 eetlepels truffeltapenade

 

Bereidingswijze

Schil de ui en de knoflook en snipper deze fijn. Fruit daarna aan in een ruime pan. Schil de aardappel en ook de knolselderij. Snijd hiervoor de schil en de wortels aan de onderkant royaal weg. Snijd de knolselderij en de aardappel in blokjes en voeg toe aan de pan.

Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep op een laag vuur ongeveer 15 tot 20 minuten pruttelen.

Meng intussen voor de truffelroom de room en truffeltapenade met elkaar. Je kunt hiervoor een staafmixer gebruiken. Hierdoor wordt de truffelroom wat fijner.

Mix de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer inzitten. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat bouillon toe en mix nogmaals. Serveer de soep van knolselderij met de truffelroom.

 

Tips

De smaak van de knolselderij en de truffel past heel goed bij kaas. Je kunt de soep daarom goed combineren met bijvoorbeeld kaascroutons of een kaaskletskop. Ook lekker: een kaasstengel. Deze kun je zelf maken of kopen in de supermarkt.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *