Uienquiche met spek

Uienquiche met spek

Hoofdgerecht, vlees • 90 minuten


Ingrediënten

1 kilo uien
150 gram spekblokjes
1 theelepel tijm
1 theelepel rozemarijn
± 450 gram deeg voor hartige taart

4 eieren
200 gram crème fraîche
peper en zout
100 gram oude kaas, geraspt

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd daarna de uien in dunne halve ringen.

Klop de eieren in een grote kom los met de crème fraîche en zet apart tot gebruik.

Bak de spekblokjes uit. Voeg de uienringen hieraan toe en bak 5 minuten goed aan op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Zet hierna het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat de uien vervolgens 15 tot 20 minuten op het vuur staan.

Bekleed intussen een springvorm met het deeg voor hartige taart. Zorg ervoor dat indien je losse plakjes gebruikt, de naden goed zijn dicht gemaakt zodat er geen vulling uit kan lopen.

Doe het spek-uienmengsel bij de eieren en de crème fraîche en roer goed. Breng op smaak met peper en zout. Giet de vulling in de taartvorm met het gistdeeg. Dek af met de geraspte oude kaas.

Bak de uienquiche met spek 50 minuten in de voorverwarmde oven.



1 thought on “Uienquiche met spek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *