zoete aardappel bowl

Zoete aardappel bowl met couscous, feta en Srirachasaus

Deze super lekkere zoete aardappel bowl moet je geproefd hebben! Dit is een gezond en voedzaam recept, zonder vlees. Lekker vegetarisch dus!



Zoete aardappel bowl

Eet jij wel eens een zoete aardappel bowl? Een zoete aardappel bowl is een grote kom met lekker eten, waarvan het hoofdingrediënten zoete aardappel is. Voor dit recept rooster je de blokjes zoete aardappel in de oven. Combineer de zoete aardappel met wat couscous (voor een koolhydraatarm recept kun je de couscous weglaten), extra groenten, feta en Srirachasaus. Echt een heerlijke combinatie!


Voedzaam bowl recept

Deze zoete aardappel bowl is een echt voedzaam bowl recept. Dat komt doordat je lekker veel groenten toevoegt aan deze bowl! Wees daar dus ook niet te zuinig mee, want dat maakt dit recept juist zo gezond.

De feta en de Srirachasaus zijn echte smaakmakers. Als je wil, kun je hier nog wat meevariëren. Als je melk- en/of lactosevrij wil eten, kun je de feta weglaten. Voeg hiervoor in de plaats bijvoorbeeld wat geroosterde pompoenpitten toe. Ben jij niet zo’n grote liefhebber van pittig eten? Voeg de Srirachasaus dan lekker naar smaak toe! Iets meer of iets minder dus.

Ben je benieuwd hoe je couscous perfect kunt bereiden? Check dan het onderstaande artikel:

Couscous wellen
Couscous wellen was nog nooit zo makkelijk met deze handige truc! Op deze manier mislukt je couscous nooit meer.
Check out this recipe
couscous wellen
zoete aardappel bowl

Zoete aardappel bowl met couscous, feta en Srirachasaus

Deze super lekkere zoete aardappel bowl moet je geproefd hebben! Dit is een gezond en voedzaam recept, zonder vlees. Lekker vegetarisch dus!
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Hollands, Midden-Oosters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram zoete aardappel
  • 3 paprika’s
  • 300 gram maïs blik
  • 250 gram couscous
  • 4 bosuitjes
  • 200 gram feta
  • 2 avocado’s
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels olijfolie

Voor de dressing:

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Srirachasaus of naar smaak, zie tip
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel water

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van 1 cm bij 1 cm. Was de paprika’s en snijd deze in blokjes van ongeveer dezelfde grootte als de zoete aardappel. Meng in een kom de blokjes zoete aardappel en de blokjes paprikapoeder met specerijen en de olijfolie. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Breng water aan de kook en doe intussen de couscous in een ruime kom. Overgiet de couscous met het kokende water totdat de couscous 1 vingerkootje onderstaat. Dek af met een bord of aluminiumfolie en laat minimaal 15 minuten wellen.
  • Snijd intussen de overige ingrediënten: de bosui in fijne ringetjes en de avocado in plakjes of blokjes. Giet ook de maïs alvast af.
  • Meng voor de Srirachadressing alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de gewelde couscous over 4 ‘bowls’. Leg hierop de geroosterde zoete aardappel en paprika, de maïs en avocado. Verbrokkel de er vervolgens de feta boven en strooi bosuitjes erover. Serveer de zoete aardappel bowl met de Srirachadressing.
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Vegetarisch