Ga terug

Broccoli invriezen

Bewaar broccoli langer en op een voedselveilige manier door broccoli in te vriezen.
Trefwoord: Broccoli, Kooktip

Ingrediƫnten

  • verse broccoli
  • diepvrieszakken

Instructies

  • Was de broccoli en snijd deze in roosjes. Wist je dat je de stronk ook gewoon kunt eten? Deze kun je dus ook mee snijden, in blokjes, en invriezen.
  • Blancheer de broccoli in een pan kokend water met wat zout, ongeveer 3 minuten.
  • Giet de broccoli af en laat deze afkoelen. Je kunt de broccoli ook even koud spoelen.
  • Verdeel de broccoli, in gebruiksklare porties, in diepvrieszakken. Verdeel de broccoli over de zakken en leg deze op het aanrecht. Verdeel de broccoliroosjes over de zakken zodat ze elkaar zo min mogelijk raken.
  • Vries de broccoli liggend in. Op deze manier vriest de broccoli niet aan elkaar vast. Dit is in nader gebruik makkelijk te verwerken.

Notities

Je kunt de broccoli ingevroren tot wel een jaar bewaren.