Ga terug

Springvorm met bakpapier bekleden

Voorkom dat je baksel op het laatste moment nog mislukt en niet heel uit de vorm komt en bekleed je springvorm met bakpapier voor gebruik.

Ingrediënten

  • Springvorm
  • Bakpapier

Instructies

  • Maak de springvorm open zodat je twee losse onderdelen hebt: de bodem en de buitenste ring.
  • Leg een royaal stuk bakpapier nu op de bodem. Zet de losse ring op de bodem en klem hem dicht met het bakpapier tussen de ring en de bodem.
  • Het bakpapier zit nu klem tussen de springvorm en je hebt een strak, stuk bakpapier die de bodem bedekt.

Notities

Je kunt er nu voor kiezen om de randen ook te bekleden met bakpapier of alleen in te vetten met boter olie. Eén ding is zeker: het baksel zal niet blijven plakken aan de bodem!
Extra handig: doordat het bakpapier de bodem bedekt, schuif je het baksel ook makkelijk van de bodem af op bijvoorbeeld een bord of snijplank. Zo hoef je niet in je bakvorm te snijden bij het aansnijden.