Ga terug

Paneren zonder ei

Paneren zonder ei is een veganistische manier van paneren. Maak de lekkerste vegan snacks met deze vegan kooktip!
Bereidingstijd10 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: Kooktip, Paneren zonder ei, Vegan

Ingrediƫnten

  • 3 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels water
  • specerijen naar keuze
  • peper en zout
  • 6 eetlepels broodkruim, paneermeel of panko
  • iets om te paneren, bijvoorbeeld wat grof gesneden groenten

Instructies

  • Meng de bloem met de specerijen naar keuze en voeg wat peper en zout toe. Zo breng je de bloem op smaak. Leng dit aan met het water en roer dit goed door met een vork totdat alle klontjes eruit zijn. Vind je het mengsel wat aan de dikke kant, voeg dan een extra lepel water toe.
  • Doe het paneermeel, het broodkruim of de panko in een ander bakje.
  • Dep het te paneren product goed droog (bijvoorbeeld grof gesneden groenten). Wentel het product eerst in het papje van bloem. Laat goed uitlekken. Wentel het product met het plaklaagje vervolgens in de tweede bakje met paneermeel. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn.
  • Herhaal dit met de rest van de producten.
  • Bak de gepaneerde producten vervolgens in hete olie krokant en gaar. Serveer direct.

Notities

Dit recept kun je eenvoudig vermeerderen. Verdubbel simpelweg de hoeveelheden tot je voldoende hebt. De bereidingswijze blijft hetzelfde.