Ga terug

Spek krokant bakken

Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd10 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: Kooktip, Spek, Spek krokant bakken

Ingrediënten

  • plakjes ontbijtspek
  • boter

En verder

  • ruime koekenpan
  • keukenpapier

Instructies

  • Verwarm de koekenpan met de boter op een laag tot middelhoog vuur. Wacht tot de boter gesmolten is en verdeel deze vervolgens over de pan. Zie tips voor spek krokant bakken zonder vetstof.
  • Leg de plakjes ontbijtspek in de koekenpan. Zorg dat ze elkaar niet raken. Je kunt ook bacon gebruiken.
  • Laat de plakjes ontbijtspek bakken in de pan. Zet het vuur niet hoger, want dan bakt het spek snel aan en smelt het vet niet goed weg, wat de spek minder krokant zou maken.
  • Wanneer één kant van de plakjes ontbijtspek goudbruin is het het vet weggesmolten is, kun je de plakjes spek keren. Keer alle plakjes ontbijtspek en keer ze niet meer terug om. Laat de andere kant van de spek ook om laag tot middelhoog vuur bakken totdat deze kant ook goudbruin is.
  • Nogmaals: keer de spek niet terug om. Zet een bordje klaar en leg hier wat velletjes keukenpapier op. Laat de plakjes gebakken spek goed uitlekken op het keukenpapier. Dek de bovenkant droog met een ander stukje keukenpapier.
  • Wanneer de spek goed is uitgelekt, zul je zien dat de spek perfect krokant is.

Notities

Je kunt de spek ook bakken zonder extra vetstof, maar alleen in zijn eigen vet. Laat het vuur hiervoor laag staan en wacht geduldig tot het vet uit de spek weg smelt.