Ga terug

Couscous wellen

Couscous wellen was nog nooit zo makkelijk met deze handige truc! Op deze manier mislukt je couscous nooit meer.
Bereidingstijd15 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mediterraan, Oosters
Trefwoord: Couscous, Kooktechniek, Kooktip
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 1 deel couscous
  • 1 deel water, net van de kook af
  • peper en zout

Instructies

  • Doe de couscous in een ruime kom. Een glazen kom vind ik zelf altijd handig, maar een niet-transparante kom werkt ook. Voeg alvast een snuf zout en peper toe aan de couscous en meng dit door. Overgiet de couscous met water dat net van de kook af is, totdat deze ongeveer 1 centimeter of 1 vingerkootje onder staat.
  • Meng de couscous snel door zodat het water ook goed onderop de bodem van de kom kan komen en dek de kom vervolgens direct goed af. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een bord of een stuk aluminiumfolie. Laat de couscous op deze manier minimaal 12 minuten wellen.
    couscous wellen
  • Na deze 12 minuten is de couscous klaar. Al het vocht is opgenomen. Roer de couscous door met een vork of een lepel zodat de korreltjes los van elkaar komen. Je kunt de couscous nu gebruiken als basis voor een gerecht of als bijgerecht.
    couscous wellen

Notities

Haal je na 12 minuten de deksel van de kom af, maar is nog niet al het vocht opgenomen? Geen nood! Laat de couscous afgedekt gewoon nog een aantal minuten staan. Je zult zien dat dit al veel verschil maakt.