Paneren zonder ei is een veganistische manier van paneren. Maak de lekkerste vegan snacks met deze vegan kooktip!
Bereidingstijd10 minutenmin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: Kooktip, Paneren zonder ei, Vegan
Ingrediƫnten
3eetlepelsbloem
4eetlepelswater
specerijen naar keuze
peper en zout
6eetlepelsbroodkruim, paneermeel of panko
iets om te paneren, bijvoorbeeld wat grof gesneden groenten
Instructies
Meng de bloem met de specerijen naar keuze en voeg wat peper en zout toe. Zo breng je de bloem op smaak. Leng dit aan met het water en roer dit goed door met een vork totdat alle klontjes eruit zijn. Vind je het mengsel wat aan de dikke kant, voeg dan een extra lepel water toe.
Doe het paneermeel, het broodkruim of de panko in een ander bakje.
Dep het te paneren product goed droog (bijvoorbeeld grof gesneden groenten). Wentel het product eerst in het papje van bloem. Laat goed uitlekken. Wentel het product met het plaklaagje vervolgens in de tweede bakje met paneermeel. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn.
Herhaal dit met de rest van de producten.
Bak de gepaneerde producten vervolgens in hete olie krokant en gaar. Serveer direct.
Notities
Dit recept kun je eenvoudig vermeerderen. Verdubbel simpelweg de hoeveelheden tot je voldoende hebt. De bereidingswijze blijft hetzelfde.