foodie in oslo

Foodie in Oslo #1

Onverwacht een leuke nieuwe trip op het programma, ik ga namelijk naar Oslo! Hoewel.. Niet geheel onverwacht. Mijn vriend gaat daar een half jaar studeren,wat betekent dat ik in het komende half jaar daar ook periodes te vinden zal zijn. Noorwegen heb ik, net als geen enkel ander Skandinavisch land, nooit eerder bezocht, dus ik ben des te nieuwsgieriger naar de cultuur en natuurlijk het eten in Oslo!
In dit artikel neem ik je mee in mijn voorbereidingen voor deze eerste trip en vertel ik je over mijn verwachtingen van de stad. Dit allemaal onder de titel: foodie in Oslo! 

Vier weken voor vertrek: boeken

De planning voor deze reis richting Noorwegen is voor mijn vriend van groter belang dan voor mij. Terwijl hij alle ballen hoog houdt en zijn studie in Nederland voorzet en langzaamaan toewerkt naar zijn verblijf in Oslo, ben ik daar om hem hierin waar nodig te ondersteunen, blij dat we samen naar Oslo vertrekken. Toen de datum van vertrek bekend was en hij onze tickets boekte, kon ik mij alleen nog hierop verheugen. Ik ben dol op vakantie (wie niet?) en mooie en inspirerende reizen maken ambieer ik. Ondanks dat ik mijn vriend ga missen de komende tijd, focus ik mij vooral op de leuke dingen die Oslo ons en mij te bieden heeft.

 

Drie weken voor vertrek: brrr!

Bij elke vakantie die in het verschiet ligt, stel ik de weerapp alvast in op het desbetreffende vakantieland. Met reizen naar Italië of Spanje kun je je direct verheugen op een heerlijk zonnetje. Geen moment stond ik stil bij de vrieskou waar Oslo zich in bevindt. Ik zou mijzelf niet als koukleum omschrijven, maar temperaturen onder de nul graden zijn zeker geen favoriet. Het volgende belangrijke dilemma doet zich dan ook direct voor: welke winterjas moet ik mee? Mijn huidige wollen, (dunne) winterjas is niet bestand tegen vrieskouw, dus gelukkig neemt mijn moeder mij mee naar een favoriet winkeltje in Alkmaar. De betrokken en geïnteresseerde verkoopsters helpt mij aan een mooi, nieuw exemplaar voor een goede prijs. Een taak minder op mijn to-do list voor de trip naar Oslo!

 

Twee weken voor vertrek: wat te doen, wat te doen…

Noorwegen is een nieuw land voor mij en Oslo dus ook een nieuwe stad. Ik kan me niet voorstellen bij een typische Skandinavische hoofdstad, dus is het tijd om onderzoek uit te gaan. Ik houd van plannen, dus stiekem betekent dit dat ik kleine lijstjes van ideeën opstel van dingen die ik graag wil zien, alle toeristische trekpleisters die we kunnen bezoeken en natuurlijk ga ik ook op zoek naar de leukste vakantietips voor Oslo. Alvast een tip: een gratis reisgids download ik vrijwel altijd via de website Take-A-Trip. Makkelijk te downloaden en uitgeprint mee te nemen of te bewaren op je telefoon. Zo ga nooit helemaal onvoorbereid op vakantie!
Op mijn lijst voor de komende tripjes staan in ieder geval de stad verkennen, misschien per fiets, het munchmuseum, misschien een uitstapje naar een buurland en ik wil de beste budgettips voor deze stad verwerken in een artikel. Ik laat me vooral inspireren door het land en door de stad!

 

Eén week voor vertrek: inpakken

Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik een georganiseerde inpakker ben. Ik maak op tijd een lijstje met alles wat ik mee wil nemen en de dingen die ik nog wil doen voor vertrek. De grootste uitdaging deze keer was de koffer. Wanneer ik weg ga, reis ik het liefst met alleen handbagage, maar dat is deze keer geen optie. Mijn zusje Sem reist graag met comfort en was dan ook deze situatie voorbereid. De koffer van Sem gaat deze keer met mij mee naar Oslo.
Ondanks de goede voorbereiding, blijf ik me tot vertrek afvragen of ik alles wel heb ingepakt. Genoeg schone kleding, een laptop en blogboekje, persoonlijke spulletjes.. Uit ervaring dat dit waarschijnlijk geen problemen zal opleveren, dus deze zorgen kan ik maar beter naast me neerleggen.

Nu het vertrek dichterbij komt, kan ik mij alleen nog maar verheugen op deze trip! Zonder verwachtingen, maar met een positief gevoel vertrek ik naar Oslo: een nieuwe stad vol mooie dingen om te ontdekken! Wat dit zal worden, deel ik nieuwe artikelen op StudioKOOK, dus stay tuned! Alle artikelen over Oslo vind je hier: foodie in Oslo.

 

 

Ben jij wel eens in Oslo geweest? Welke hotspots mag ik niet missen?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *