Gezond én lekker eten? Dat willen we allemaal toch? Zet dan deze super lekkere en gezonde groentestoof op tafel! Dit recept is vegetarisch, maar ook veganistisch. Een plantaardig hoofdgerecht dus! Serveer er eventueel rijst of brood bij. Super lekker!
Vegetarische groentestoof
Een stoofpot bevat vaak vlees, maar deze groentestoof is helemaal vegetarisch. Dat maakt dit recept een stuk lichter om te eten als avondmaaltijd, dan een stoofpot met vlees. Dit stoofgerecht bevat lekker veel groenten, wat het meteen erg gezond en voedzaam maakt. Heerlijk courgette, paprika en kikkererwten vormen de basis voor deze maaltijd. Een lekkere combinatie van verschillende groenten, die helemaal compleet gemaakt worden door de lekkere specerijen. Even pruttelen en je hebt een heerlijke avondmaaltijd met lekker veel groenten.
Veganistisch recept
Dit recept is niet alleen vegetarisch, maar ook veganistisch. Een veganistisch én plantaardig hoofdgerecht dus. Dit recept bevat voornamelijk groenten en specerijen. Gebruik als bouillon groentebouillon (controleer voor de zekerheid de ingrediëntenlijst) en bak alle ingrediënten in een plantaardig olie, zoals olijfolie, in plaats van boter.
Zin in meer plantaardige recepten? Probeer ook eens deze pompoenstoof met kikkererwten en deze vegan ovenschotel. Heerlijk!
Recept met groenten
Deze groentestoof bevat dus lekker veel groenten. Ik ben er dol op! Voor dit recept gebruikte in courgette, puntpaprika en kikkererwten. Maar, eigenlijk kun je allerlei lekker groenten gebruiken die je bijvoorbeeld nog in huis hebt. Kijk dus vooral even in de koelkast wat je nog hebt liggen. Andere lekkere opties voor om te gebruiken in deze groentestoof zijn bijvoorbeeld: aubergine, witte bonen, linzen, verse tomaten en wortel.

Groentestoof met courgette, paprika en kikkererwten
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 3 puntpaprika's
- 1 courgette
- 1 blik kikkererwten (à 400 gram)
- 1 blik tomatenblokjes (à 400 gram)
- 200 ml groentebouillon
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
Voor erbij:
- gekookte rijst of brood
Instructies
- Maak de ui en de knoflook schoon. Snijd de ui in halve ringen en snipper de knolfook. Fruit de knoflook en de ui aan.
- Maak intussen ook de paprika en de courgette schoon. Snijd de puntpaprika's in ringen en snijd de courgette in maantjes. Voeg de paprika en de courgette toe aan de ui en de knoflook. Bak dit alles ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur. Roer af en toe door.
- Voeg de specerijen toe aan de groentestoof en bak een paar minuten mee. Laat intussen de kikkererwten goed uitlekken. Voeg de kikkererwten, de tomatenblokjes en de bouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager als de groentestoof kookt en laat het geheel ongeveer 45 minuten pruttelen.
- Serveer met wat gekookte rijst of brood. Eet smakelijk!