taco soep

Taco soep met gehakt, bonen, limoen en koriander

Taco soep, een echt comfort food recept! Deze taco soep maak je met o.a. gehakt, paprika, tomaat en maïs. Daarna maak je de soep af met heerlijke toppings zoals tortillachips, limoensap en verse koriander. Een super lekker recept voor een voedzame soep.



Taco soep

Wat is taco soep? Deze taco soep dankt zijn in naam aan taco’s! Daar is deze voedzame maaltijdsoep op geïnspireerd. Taco’s doet je denken aan een harde tacoschelp en een smaakvolle en kruidige vulling, gecombineerd met frisse toppings. Deze soep heeft het allemaal. De soep maak je met lekker veel groenten: paprika’s, bonen, jalapeñopepers voor een beetje pit, maïs… Als de soep klaar is maak je ‘m af met lekkere toppings: crème fraîche, limoensap, verse koriander en natuurlijk tortillachips om iets krokants toe te voegen.


Mexicaanse soep

Deze taco soep zit boordevol Mexicaanse smaken en ingrediënten. De taco is een populair gerecht in Mexico. Daarom breng je deze soep smaak met lekkere Mexicaanse producten. Natuurlijk de groenten, bonen en paprika’s. Het gehakt, en daarmee dus ook de gehele soep, breng je op smaak met lekkere, kruidige specerijen, zoals: paprikapoeder, chilipoeder en komijnpoeder. Deze specerijen ken je misschien ook wel van het recept voor chili con carne.

Vervolgens maak je er een lekkere soep van. Gebruik tomatenblokjes en bouillon om er een echte soep van te maken. Even pruttelen en je heerlijke, voedzame maaltijdsoep is klaar!


Maaltijdsoep

Soepen zijn echte alleskunners. Je kunt soep eten als voorgerecht, als voedzame lunch, maar je kun ook een heerlijke maaltijdsoep maken. Daar is dit recept het perfecte voorbeeld van! Door de peulvruchten en de vele andere groenten is dit soeprecept lekker voedzaam en kun je het dus heel goed als hoofdgerecht eten. Super lekker!

taco soep

Taco soep met gehakt, bonen, limoen en koriander

Deze taco soep maak je met gehakt, paprika, en maïs. Maak de soep af met heerlijke toppings zoals tortillachips, limoensap en koriander.
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 uien (fijngesnipperd)
  • 3 tenen knoflook (fijngesnipperd)
  • 350 gram gehakt
  • 2 paprika's
  • 1 blik zwarte bonen (à 400 gram)
  • 1 blik kidneybonen (à 400 gram)
  • 1 blik maïs (à 300 gram)
  • 1 jalapeñopeper (vers)
  • 1 bos koriander
  • 500 ml runderbouillon
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • ½ eetlepel chilipoeder
  • 2 eetlepels komijnpoeder
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 2 eetlepels oregano

Voor de toppings:

  • tortillachips
  • zure room of crème fraîche
  • limoen (vers)
  • koriander (blaadjes)

Instructies
 

  • Fruit de ui en de knoflook 4 minuten aan in een ruime soeppan (het liefst met een dikke bodem). Snijd de paprika in blokjes en snipper de jalapeñopeper fijn. Voeg deze ook toe aan de pan. Bak 5 minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak verder tot het gehakt goudbruin en gaar is.
  • Snijd de steeltjes van de koriander erg fijn en bewaar het blad voor later. Voeg alle specerijen, de koriandersteeltjes en de oregano toe en meng goed door. Laat de bonen en de maïs goed uilekken en voeg, samen met de tomatenblokjes en de bouillon toe aan de pan. Breng de soep aan de kook. Zet hierna het vuur lager en laat de soep 30 minuten pruttelen.
  • Verdeel de soep hierna over kommen. Serveer de taco soep met een flinke lepel crème fraîche, wat blaadjes verse koriander en een partje limoen om boven uit te knijpen. Breek de tortillachips in kleinere stukken en verdeel over de soep. Eet smakelijk!
Trefwoord Comfort food, Maaltijdsoep, Makkelijk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating