Vegan ovenschotel. Een fantastisch lekkere ovenschotel die helemaal veganistisch is! En geloof me, ook iedereen die niet veganistisch eet, wil deze heerlijke ovenschotel geproefd hebben! Je maakt ‘m met krieltjes, broccoli en kastanjechampignons. Voeg daar een romige saus (ook vegan!) en lekker wat specerijen aan toe en je hebt een super smaakvol en gezond gerecht. Wanneer zet jij dit gerecht op tafel?
Vegan ovenschotel
Deze vegan ovenschotel is de perfecte maaltijd voor iedereen die wat vaker plantaardig wil eten. Dit recept is super smaakvol en lekker voedzaam. Kortom: het perfecte avondmaal voor de doordeweekse dag, maar ook de ideale comfort food maaltijd voor het weekend. Dit gerecht is van alle markten thuis.
Veganistische ovenschotel
Een vegan, plantaardige of veganistische ovenschotel… Hoe je het ook wil noemen: dit recept wil je geproefd hebben! Je maakt deze ovenschotel met krieltjes, broccoli en kastanjechampignons. Stuk voor stuk voedzame en gezonde ingrediënten. Er gaan nog meer smakelijke ingrediënten in dit recept, zoals cherrytomaten, cashewnoten en kerrie. Zo lekker!
Vegan roomsaus
Deze vegan ovenschotel maak je helemaal af met een vegan roomsaus. Deze saus bevat dus geen dierlijke room, maar een goed plantaardige vervanger. Voor de romige saus gebruik je kokosmelk. Deze breng je op smaak met kerriepoeder, chilipoeder en peper en zout. Echt een heerlijke toevoeging voor bij al die lekkere ingrediënten in dit gerecht.
Plantaardige recepten
Benieuwd naar meer plantaardige recepten? Alle vegan recepten vind hier (klik). Probeer bijvoorbeeld ook eens deze vegan hotdogs of deze vegan pincho’s.
Vegan ovenschotel met krieltjes, broccoli en kastanjechampignons
Ingrediënten
- 300 gram krieltjes (kleine aardappels in de schil)
- 1 broccoli
- 250 gram kastanjechampignons
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 400 ml kokosmelk
- 1 eetlepel maïzena
- 3 eetlepels kerriepoeder
- 1 eetlepel chilivlokken
- 70 gram cashewnoten
- 125 gram cherrytomaten
En verder:
- een ruime ovenschaal
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de ui en de knoflook fijn fruit deze aan in een ruime wokpan. Halveer de kastanjechampignons en bak deze mee tot ze gaar zijn.
- Snijd de broccoli in roosjes. Kook de krieltjes (de grotere exemplaren gehalveerd) in 15 minuten gaar in ruimkokend water. Kook de broccoliroosjes in 8 minuten gaar in ruimkokend water. Giet beide af en voeg toe aan de wokpan.
- Maak intussen de romige saus. Doe de kokosmelk samen met het kerriepoeder en het chilipoeder in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet het vuur direct lager. Meng de maïzena met een eetlepel water tot er geen klontjes meer in zitten. Voeg dit toe aan de kokosmelk en laat een paar minuutjes zachtjes koken.
- Vet een ovenschaal in met plantaardige olie en doe hier het groentenmengsel in. Schenk de romige kokossaus met kerrie over de ovenschotel. Hak de cashewnoten grof en halveer de cherrytomaten. Verdeel de cashewnoten over de ovenschaal en leg de gehalveerde cherrytomaten met de snijkant naar boven ook op de ovenschotel.
- Bak de vegan ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer direct. Eet smakelijk!