Hoofdgerecht, vis • 30 minuten
Ingrediënten (2 à 3 pers.)
6 kleine tortillawraps
100 gram ijsbergsla
250 gram zalmfilet
2 à 3 radijsjes
2 bosuitjes
1/4 komkommer
Voor de dillesaus
100 gram crème fraîche
2 eetlepels citroensap
6 eetlepels fijngesneden, verse dille
Voorbereiding
Ontdooi indien nodig de zalmfilet. Haal hiervoor de zalmfilet tijdig uit de vriezer. Wil dit proces versnellen? Leg dan de bevroren zalmfilets in lauwwarm tot warmwater.
Snijd de ijsbergsla in reepjes. Snijd ook de radijsjes in flinterdunne en schaaf de komkommer in flinterdunne plakjes linten. Snijd ook de bosuitjes in dunne ringen.
Meng voor de dillesaus de verse dille, crème fraîche en de citroensap met elkaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Bereidingswijze
Bak de zalm gaar. Besmeer de tortillawraps voor de helft met de dille saus. Beleg hierna met de ijsbergsla, plakjes radijs en de komkommerlinten.
Pluk de zalmfilet voorzichtig uit elkaar en verdeel over de tortillawraps. Strooi de bosuitjes over de taco’s en vouw ze dicht. Serveer de taco’s met zalm en dillesaus eventueel met wat extra dille.