ijkgebouw

Hotspot: IJkgebouw in Alkmaar

In de binnenstad van Alkmaar bevindt zich restaurant IJkgebouw. Een prachtige locatie aan het water, een heerlijk terras buiten en een eigentijds interieur binnen. Een middagje vertoeven onder het genot van een heerlijke lunch is hier geen probleem. Geluk voor ons: genoeg keuze voor vegetarische gerechten! Lees snel verder voor meer over deze Alkmaarse hotspot!

Een royaal terras met een heerlijke loungebank nodigt ons uit om plaats te nemen in het laatste zonnetje van het jaar. Je kunt heerlijk genieten van de rumoer van de stad en vrij zicht over het water. Onder het genot van een kopje koffie lezen we de kaart. Ik zie alleen maar lekkere gerechten en de keuze was dan ook niet zo 1, 2, 3 gemaakt. Sandwich kalfstartaar met truffelmayonaise, wrap gerookte zalm met watermeloen en citroenolie, toast met burrata en wilde tomaten… Het liefst bestel ik het allemaal!

ijkgebouwijkgebouw

Vriendelijk personeel helpt ons graag bij de keuze. Een persoonlijke favoriet is de vega sandwich met geroosterde pompoen, zoete aardappelcrème, baharat, gepofte paprika en feta. Dat klinkt heerlijk! Uiteindelijk bestellen we deze sandwich, de vega sandwich met hummus, rode biet en geitenkaas en de ‘sandwich spread’. Dit is een samengesteld broodgerecht met lekkere dipjes zoals guacamole en aïoli. Lekker om te delen!

ijkgebouwijkgebouw

Geen weer om buiten te zitten? Neem gerust een plekje binnen in het restaurant. Het interieur is goed verzorgd en modern. Er is een mooie ruimte met tafeltjes, een open keuken en een prachtige serre. Naast deze ruimtes zijn er ook veel knusse hoekjes te vinden in restaurant IJkgebouw.

ijkgebouw

Kortom; restaurant IJkgebouw is een favoriet van mij!
Adres: Alckmariapad 2
Geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 24.00.

 

Kende jij deze hotspot al?

Meer hotspots in Alkmaar vind je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *