Voorgerecht • 40 minuten
Ingrediënten (4 pers.)
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
100 gram zachte geitenkaas
100 gram cherrytomaten
2 handjes rucola
balsamicosiroop
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd ongeveer één centimeter van de rand een vierkant, maar snijd deze niet helemaal in. Prik in het middelste vierkant gaatjes in het bladerdeeg. Op deze manier zal het deeg rijzen aan de buitenkant, maar minder in het midden. Hierdoor ontstaat er een mooie rand. Bak de plakjes bladerdeeg 10 minuten voor in de voorverwarmde oven.
Halveer de cherrytomaten en verkruiden de geitenkaas. Beleg hiermee het bladerdeeg. Zet terug in de oven en bak de taartjes in 15 minuten af.
Verdeel na het bakken de rucola over de taartjes met geitenkaas en cherrytomaten en voeg naar smaak de balsamicosiroop toe. Serveer direct.
5 comments
LIjkt me een heerlijk voorgerechtje. Krijg eters komende zaterdag. Ga dit zeker maken.
Wat leuk om te horen! Zijn de taartjes in de smaak gevallen?
[…] Taartjes met geitenkaas, cherrytomaten en balsamicosiroop […]
[…] Taartjes met geitenkaas, cherrytomaten en balsamicosiroopAls je het hebt over eenvoudige combinaties van ingrediënten die toch heerlijk smaken, dan ben je bij dit recept voor deze (kleine) plaattaartjes met geitenkaas aan het juiste adres! Geitenkaas, cherrytomaatjes, balsamicosiroop en eventueel wat rucola… Wat wil je nog meer? […]
[…] in meer plaattaarten met tomaat? Probeer ook eens een van deze recepten:Hartige taartjes met geitenkaas, cherrytomaten en balsamicosiroopEénpersoons hartige taartjes met ansjovis, tomaat en sjalotOmgekeerde tomatentaart met […]