Deze bladerdeegtaartjes met geitenkaas zijn té lekker om niet maken. Daarnaast zijn ook nog ontzettend simpel en snel te bereiden. Ideaal dus! Lekker als voorgerecht of als lunch.
Bladerdeegtaartjes met geitenkaas
Heerlijke bladerdeegtaartjes belegd met zachte geitenkaas en cherrytomaten. Uit de oven druppel je er nog lekker wat balsamicosiroop overheen en een wat blaadjes rucola en je gerecht is klaar. Zo eenvoudig, maar o zo lekker! Dit recept is ontzettend handig om in je kookrepertoire te hebben. Je kunt ze serveren als snel voorgerecht. Geen gedoe en geen moeilijke ingrediënten. Daarnaast heb je tijdens de oventijd alle tijd om andere dingen in de keuken doen.
Of wat dacht je van deze lekker bladerdeegtaartjes met geitenkaas als luxe lunchgerecht. Verwen je zelf met dit hartige baksel. Té lekker om jezelf niet een keer op te trakteren
Makkelijke bodem voor hartige taart
Dit recept voor bladerdeegtaartjes is ontzettend makkelijk. Kleine hartige taartjes, maar zonder moeilijke vulling en bakvorm. Voor de bodem gebruik je simpelweg een plakje bladerdeeg uit de vriezer. Laat deze voor gebruik even goed ontdooien en leg ze op een bakplaat met wat bakpapier ertussen.
Een stukje van de rand snijd je het deeg een klein beetje in, maar niet tot de bodem. Het binnenste vierkant dat nu ontstaat prik je in met een vorm. Door het inprikken van de bodem kan de buitenrand tijdens het bakken mooi omhoog komen. Zo creëer je toch een soort quiche met een klein randje waar de vulling in kan blijven liggen.
Mini quiches recepten
Deze kleine mini quiches is maar één van vele recepten voor kleine quiches op StudioKOOK. Mini quiches of kleine hartige taartjes kun je makkelijk serveren voor groepen. Zo heeft iedereen een persoonlijk taartje voor zichzelf. Hartstikke leuk! Een grote schaal met kleine hartige taartjes misstaat nooit op tafel.
Laat je ook inspireren door de andere recepten voor mini quiches of bladerdeegtaartjes op StudioKOOK:
Bladerdeegtaartjes met geitenkaas, cherrytomaten, balsamicosiroop en rucola
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 100 gram zachte geitenkaas
- 100 gram cherrytomaten
- 2 handjes rucola
- balsamicosiroop (naar smaak)
En verder:
- bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd ongeveer één centimeter van de rand een vierkant, maar snijd deze niet helemaal in. Prik in het middelste vierkant gaatjes in het bladerdeeg. Op deze manier zal het deeg rijzen aan de buitenkant, maar minder in het midden. Hierdoor ontstaat er een mooie rand. Bak de plakjes bladerdeeg 10 minuten voor in de voorverwarmde oven.
- Halveer de cherrytomaten en verkruiden de geitenkaas. Beleg hiermee het bladerdeeg. Zet terug in de oven en bak de taartjes in 15 minuten af.
- Verdeel na het bakken de rucola over de taartjes met geitenkaas en cherrytomaten en voeg naar smaak de balsamicosiroop toe. Serveer direct.
LIjkt me een heerlijk voorgerechtje. Krijg eters komende zaterdag. Ga dit zeker maken.
Wat leuk om te horen! Zijn de taartjes in de smaak gevallen?
Pingback: Geroosterde paarse spruitjes met Parmezaanse kaas en balsamicosiroop - StudioKOOK
Pingback: 22 x recepten zonder vlees - StudioKOOK
Pingback: Tomaten tarte tatin met verse tijm - StudioKOOK