makkelijke pasta met roomsaus

Makkelijke pasta met roomsaus, courgette en ham

Pasta met vlees • 15 minuten


Ingrediënten (1 pers.)

100 gram spaghetti
½ courgette
50 gram hamblokjes
100 ml room
1 afgestreken eetlepel bloem

 

Bereidingswijze

Kook de spaghetti beetgaar in een ruime pan met water en een snuf zout.

Schaaf met een kaasschaaf of snijd de courgette in dunne plakjes. Bak deze in een ruime koekenpan kort aan. Voeg de bloem toe en bak dit even kort mee en meng goed door de courgette.

Zet het vuur laag en voeg de (koude) room toe aan de pan. Roer het geheel goed door en breng aan de kook. Laat op een laag vuur pruttelen. Voeg de hamblokjes toe en verwarm even mee.

Giet de pasta af, maar bewaar eventueel wat van het kookvocht. Doe de spaghetti bij de roomsaus en meng het geheel goed door. Is de saus niet lopend genoeg/te dik, voeg dan een scheutje van het kookvocht toe.

Serveer de makkelijke pasta met roomsaus direct.

 

Tips

Voorkomen dat de pasta aan elkaar plakt tijdens het koken? Doe de pasta pas in de pan als het water volledig kookt. Zet daarna het vuur laag.

 

Misschien vind je dit ook lekker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *