Pasta met vlees • 15 minuten
Ingrediënten (1 pers.)
100 gram spaghetti
½ courgette
50 gram hamblokjes
100 ml room
1 afgestreken eetlepel bloem
Bereidingswijze
Kook de spaghetti beetgaar in een ruime pan met water en een snuf zout.
Schaaf met een kaasschaaf of snijd de courgette in dunne plakjes. Bak deze in een ruime koekenpan kort aan. Voeg de bloem toe en bak dit even kort mee en meng goed door de courgette.
Zet het vuur laag en voeg de (koude) room toe aan de pan. Roer het geheel goed door en breng aan de kook. Laat op een laag vuur pruttelen. Voeg de hamblokjes toe en verwarm even mee.
Giet de pasta af, maar bewaar eventueel wat van het kookvocht. Doe de spaghetti bij de roomsaus en meng het geheel goed door. Is de saus niet lopend genoeg/te dik, voeg dan een scheutje van het kookvocht toe.
Serveer de makkelijke pasta met roomsaus direct.
Tips
Voorkomen dat de pasta aan elkaar plakt tijdens het koken? Doe de pasta pas in de pan als het water volledig kookt. Zet daarna het vuur laag.