Hoofdgerecht, vegetarisch • 30 minuten
Ingrediënten (3-4 pers.)
1 ui
2 teentjes knoflook
1 theelepels paprikapoeder
1 theelepel chilipoedere
3 theelepels komijnpoeder
2 paprika’s
300 gram zoete aardappel
1 blik kidneybonen (± 250 gram, uitlekgewicht)
400 gram tomatenblokjes, blik
0,4 liter groentebouillon
Eventueel: bosuitjes en verse peterselie
Bereidingswijze
Snijd de ui en de knoflook fijn. Fruit deze aan in een ruime pan met een dikke bodem, bijvoorbeeld een stoofpan. Schil intussen de zoete aardappel en snijd deze in grove blokjes. Snijd ook de paprika in grove blokjes.
Voeg de specerijen toe aan de pan en bak even mee tot deze gaan geuren. Doe ook de zoete aardappel en de paprika in de pan. Giet de bouillon en de tomatenblokjes erbij en breng het geheel aan de kook. Zet hierna het vuur laag en laat 10 minuutjes pruttelen.
Giet de kidney af en spoel deze goed om. Voeg deze toe aan de chili sin carne en laat nog 5 tot 10 minuutjes pruttelen. Serveer de chili sin carne met zoete aardappel direct. Lekker met wat verse, fijngesneden bosuitjes, verse peterselie (of koriander) en rijst of tortillachips.
Tips
Houd jij van kidneybonen met een bite? Voeg dan de bonen pas in de laatste minuten toe. De bonen uit blik zijn al gegaard en hebben daarom geen lange bereidingstijd meer nodig.
De naam chili sin carne betekent chili zonder vlees. Dit is een vegetarische variant van de chili con carne.
Misschien vind je dit vegetarische hoofdgerecht ook lekker: Aardappelcurry met spinazie.
Pingback: 22 x recepten zonder vlees - StudioKOOK
Pingback: Vegetarisch hoofdgerecht; 12 lekkere recepten - StudioKOOK
Pingback: Chili con carne recept - StudioKOOK