Aardpeersoep, heb jij het wel eens gemaakt? Deze aardpeersoep met spekjes is echt een heerlijk recept om te proberen als je lekker wil koken met aardpeer!
Aardpeersoep met spekjes
Aardpeer behoort tot de ‘vergeten groenten’. Deze groenten werden vooral vroeger gegeten en zijn in de loop der jaren op de achtergrond geraakt. Maar, zo vergeten is de aardpeer niet meer van tegenwoordig kun je ‘m gewoon weer in de supermarkt kopen! En dat zou ik zeker doen, want aardpeer is ontzettend lekker.
Aardpeer is erg geschikt om soep mee te maken. Aardpeer bevat wat zetmeel, dus het wordt een ietwat dikkere soep. De smaak van aardpeer is subtiel en daarom past de zoute smaak van uitgebakken spek erg goed bij aardpeer. Gebruik uitgebakken spekjes dus al topping voor je aardpeersoep!
Aardpeer seizoen
Aardpeer is een seizoensgroenten. Aardpeer is vooral goed beschikbaar vanaf november tot en met maart. Geniet dus in deze periode extra van aardpeer.
Aardpeersoep met spekjes
Ingrediënten
- 500 gram aardpeer
- 2 aardappelen (middelgroot)
- 100 ml kookroom
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 liter groentebouillon
- 125 gram spekblokjes
En verder:
- een staafmixer
Instructies
- Maak de ui en de knoflook schoon en snipper deze fijn. Fruit deze aan in wat boter of olie in een ruime soeppan.
- Schil intussen de aardappel en de aardpeer en snijd deze in blokjes. Voeg deze, samen de gedroogde tijm, de bouillon en de kookroom toe aan de soeppan. Breng de soep aan de kook en zet het vuur hierna laag. Laat de soep 20 minuten koken totdat de aardappel en de aardpeer gaar zijn.
- Bak intussen de spekblokjes uit in een kleine koekenpan. Laat de spekblokjes hierna eventueel uitlekken op wat keukenpapier.
- Mix de soep met een staafmixer glad. Verdeel de soep over 4 kommen en verdeel de spekblokjes erover. Eet smakelijk!