Dit broodje gerookte zalm is echt zo lekker, deze moet je echt geproefd hebben. Het is een combinatie van eenvoudig, maar o zo lekkere ingrediënten. Heerlijke frisse ijsbergsla en rode ui, natuurlijk de gerookte zalm en daaroverheen de honing-mosterddressing. Echt een lekkere combinatie. De geroosterde tuinbonen maken het helemaal af!
Broodje gerookte zalm
Een broodje gerookte zalm is echt een van mijn favoriete lunchrecept. Ik ben dol op vis en gerookte zalm is zo smaakvol. Dit broodje zalm is eenvoudig om te maken, ideaal voor een lekkere thuislunch.
Ik gebruik een ciabatta als basis. Zelf vind ik dit lekker brood, net als focaccia, maar gebruik gerust anders brood wat je lekker vindt. Denk aan een grove snee landbrood of een lekker stuk vers stokbrood.
Halveer het brood in de lengte zodat je een onderkant en een bovenkant krijgt. Deze beleg je met ijsbergsla, lekker fris en knapperig. Hierop leg je de gerookte zalm. Dit broodje gerookte zalm maak je extra bijzonder met nog twee ingrediënten. Een lekkere honing-mosterddressing. Ik maak ‘m graag zelf volgens dit recept (klik), maar als je kunt ‘m ook kant-en-klaar kopen. Vervolgens maak je het broodje af met iets krokants: geroosterde tuinbonen (klik!). Super lekker!
Broodje gerookte zalm met ijsbergsla, honing-mosterdvinaigrette en geroosterde tuinbonen
Ingrediënten
- 1 ciabatta (15 tot 20 centimeter lang)
- 100 gram gerookte zalm
- 150 gram ijsbergsla
- 1 handje geroosterde tuinbonen
- honing-mosterdvinaigrette
Instructies
- Halveer de ciabatta zodat je een boven- en een onderkant krijgt. Rooster deze in een grilltoestel, in de pan of in de oven krokant in 3 tot 5 minuten. Lekker met wat olijfolie en peper en zout.
- Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes. Verdeel deze over de geroosterde ciabatta. Leg hier de plakjes gerookte zalm op.
- Verdeel naar smaak de honing-mosterdvinaigrette over de gerookte zalm en bestrooi het broodje als laatste met de geroosterde tuinbonen. Serveer direct. Eet smakelijk!