Bananen mug cake, een lekker en makkelijk cakeje boordevol smaak. Klinkt dat je goed in de oren? Dan heb ik meer goed nieuws: deze bananen mug cake is ook nog eens een gezond baksel, je maakt ‘m in een paar minuten (inclusief bakken), het recept is super makkelijk én je kunt er perfect mee ontbijten! Trek gekregen? Bekijk dan snel het recept!
Bananen mug cake
Mug cakes, ik heb ze pas sinds kort uitgevonden en kende ze eigenlijk alleen van de kant-en-klare mixjes om deze kleine cakejes uit een mok mee te maken. Als ik wist dat het zo makkelijk was om het zelf te maken, had ik dit al veel vaker gemaakt! Daarnaast zijn de mug cake recepten op StudioKOOK ook nog eens gezond. Geen gedoe, geen ingewikkelde ingrediënten, maar wel een verzadigd en voldaan gevoel na het eten.
De basis voor deze bananen mug cake is, zoals je misschien al had geraden: banaan. Precies genoeg banaan voor een heerlijke bananensmaak. Ik voeg daar nog wat koekkruiden en noten aan toe, voor een lekkere bite. De rest van het recept bestaat uit de basisingrediënten. Deze heb je misschien zelfs al standaard in de kast staan!
Bananen van I Am Organic
Voor deze bananen mug cake gebruikte ik bananen van I Am Organic. Deze bananen smaken niet alleen overheerlijk, maar I Am Organic is schenkt ook veel aandacht aan transparante communicatie over duurzaamheid, afkomst, prijs en teelt van hun producten. De bananen van I Am Organic bevatten een persoonlijk paspoort die je kunt bekijken door de QR code te scannen die op de sticker van de banaan zit. Op die manier zie je in één oogopslag waar jouw banaan vandaan komt, wie de banaan heeft geteelt en welke weg hij heeft afgelegd voor hij bij jouw in de fruitschaal is beland.
Maak van elk ontbijt een feestje!
Reden genoeg om met deze lekkere en eerlijke bananen aan de slag te gaan. Deze bananen mug cake vraagt om een goede banaan om van jouw ontbijt een echt feestje te maken. Zet deze lekkere en voedzame mug cake morgenochtend meteen op het menu. Had ik al gezegd dat dit recept echt niet moeilijk is?
Bananen mug cake met vloeibare chocoladevulling
Ingrediënten
- 40 gram bloem
- 40 gram yoghurt (melk kan ook)
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 grote banaan
- 1 theelepel koekkruiden
- 4 blokjes pure chocolade
En verder:
- 2 magnetronbestendige mokken
Instructies
- Prak de banaan en meng deze met het meel, het bakpoeder, de koekkruiden en de yoghurt. Meng goed door.
- Vul de mokken voor de helft met het beslag. Druk twee blokjes chocolade in iedere mok met vulling. Dek vervolgens af met het resterende beslag.
- Bak de bananen mug cakes 3 minuten in de magnetron.
Dankjewel, ook top ontbijtje om mijn dochter uit bed te krijgen voor school. Ik deed toen (ipv chocolade blokjes) blauwe bessen uit de vriezer erin en een swirl pindakaas erover