hartige cake

Hartige cake met olijven en zongedroogde tomaten

Hartige cake om mee te ontbijten, te lunchen of gewoon lekker als tussendoortje te eten. Dit recept is gezond en is makkelijk om te maken. Daarnaast kun je dit perfect per portie invriezen om te bewaren. Ideaal!



Hartige cake

Voor iedereen die geen zoetekauw is, is deze hartige cake super leuk en lekker om eens te proberen! Dit recept bevat allemaal lekkere, hartige smaken in de vorm van een cake. Heerlijke als tussendoortje.


Hartige ontbijtcake

Dit recept voor cake is niet zo maar een cakerecept, maar dit is een gezond cakerecept! De basis voor deze hartige cake is havermout. Dit vul je aan met eieren en yoghurt voor een lekker beslag. Je voegt geen zoete ingrediënten toe (zoals bij dit ontbijtcake recept -klik-), maar gebruikt in plaats daarvan hartige smaakmaker. Ik kies voor olijven en zongedroogde tomaten. Dit echt een heerlijke combinatie en het geeft een beetje een Mediterraan gevoel aan deze cake. Een snufje zout, paprikapoeder en gedroogde rozemarijn mogen niet ontbreken om dit recept helemaal af te maken.


Invriezen

Dit cakerecept is gezond en is daarom ideaal om op elk moment van de dag te eten. Een cake bakken, wil je misschien niet elke dag. Vries daarom plakjes per portie in. Zo kun je voor elk moment van de dag een portie hartige cake uit de vriezer halen. Je kunt dit recept eten als ontbijt, als lunch of als gezond tussendoortje.


hartige cake

Hartige cake met olijven en zongedroogde tomaten

Hartige cake om mee te ontbijten, te lunchen of gewoon lekker als tussendoortje te eten. Dit recept is gezond en is makkelijk om te maken.
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 50 minuten
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Hollands, Italiaans, Mediterraan
Porties 10 plakjes

Ingrediënten
  

  • 250 gram havermout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eieren
  • 220 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 ml olijfolie
  • 1 theelepel fijn zout
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 75 gram zongedroogde tomaten (uitlekgewicht)
  • 60 gram olijven (uitlekgewicht)

En verder:

  • een cakevorm
  • bakpapier (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de havermout, het bakpoeder, de zonnebloempitten, de pompoenpitten, het zout, het paprikapoeder en de rozemarijn met elkaar.
  • Meng ook de yoghurt, de eieren en de olijfolie met elkaar. Snijd de olijven en de tomaten in plakjes en reepjes en voeg deze toe aan het yoghurtmengsel.
  • Meng het natte mengsel en het droge mengsel met elkaar.
  • Bekleed de cakevorm met bakpapier. Je kunt de vorm ook goed invetten. Stort het beslag in de cakevorm en bak de hartige cake vervolgens 50 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de cake afkoelen voor je 'm aansnijdt. Eet smakelijk!
Trefwoord Gezond, Meal preppen, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating