gender reveal cupcakes kraam cupcakes kraamhapjes

Gender reveal cupcakes (of: kraam cupcakes) met muisjes

Deze gender reveal cupcakes zijn zo leuk om te maken en leuk om te serveren bij een gender reveal party of in de kraamtijd. Cupcakes, gewoon formaat of mini, versier je met vrolijke, gekleurde muisjes. Super gezellig en erg lekker!Gender reveal cupcakes

Wil jij een leuk hapjes maken voor een gender reveal party? Dan mogen deze gender reveal cupcakes niet ontbreken! Ze zijn super vrolijk, heel leuk om te serveren tijdens een feestje.

Ik gebruik graag mini cupcakes. Deze kun je zelf bakken (bijvoorbeeld met dit recept -klik) of kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Daarna dip je ze in glazuur en vervolgens in gekleurde muisjes.

Wil jij ook het geslacht van de baby onthullen met deze gender reveal cupcakes, dan kun je de cupcakes uithollen en vullen met gekleurde muisjes of andere gekleurde versiering. Je kunt in dat geval het beste gaan voor cupcakes met een gewoon (groot) formaat, in plaats van mini cupcakes.

Top de cupcakes hierna af met glazuur en gekleurde muisjes. Ook leuk: serveer er eventueel nog een toef slagroom op!


Kraam cupcakes

Deze cupcakes zijn niet alleen top als gender reveal hapje, maar je kunt ze ook serveren als hapje voor in de kraamtijd. Weer eens iets anders dan beschuit met muisjes!

Maak de cupcakes gewoon volgens recept. In plaats van gekleurde muisjes, in verschillende kleuren, kun je kiezen voor één kleur muisjes in het thema van (het geslacht van) de baby).


Genoeg glazuur

Een tip voor het aftoppen van de cupcakes: gebruik voldoende glazuur. Voor 18 mini cupcakes is ongeveer 125 gram glazuur genoeg. Maar, omdat je genoeg glazuur nodig hebt om te kunnen dippen, zou ik voor een dubbele hoeveelheid gaan.

Hetzelfde geldt voor het dippen van de muisjes. Zorg voor een schaaltje waar voldoende muisjes (of andere versiering) in zit. Zo maak je het dippen makkelijk en voorkom je knoeien.

gender reveal cupcakes kraam cupcakes kraamhapjes

Gender reveal cupcakes

Deze gender reveal cupcakes zijn zo leuk om te maken en leuk om te serveren bij een gender reveal party, babyshower of als kraamhapje.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Borrelhapje, Gebak
Keuken Hollands
Porties 18 stuks

Ingrediënten
  

  • 18 cupcakes
  • 2 zakjes glazuur (totaal 250 gram)
  • 150 gram roze en blauwe muisjes

Instructies
 

  • Bereid de glazuur zoals aangegeven op de verpakking. Ik gebruik deze glazuur van Dr. Oetker.
  • Doe de glazuur in een glas of kom. Doe in een andere kom de roze en blauwe muisjes en hussel deze door elkaar.
  • Dip de cupcakes met de bovenkant in het glazuur en laat het overtollige glazuur eraf druipen. Dip de cupcakes vervolgens met de glazuurkant in de gekleurde muisjes. Druk even goed aan in de muisjes.
  • Zet de vervolgens goed om op een mooi serveerbord. Herhaal dit met de rest van de cupcakes.

Notities

Je kunt de cupcakes van te voren bereiden. Je kunt ze ongeveer 4 uur afgedekt buiten de koelkast bewaren. Of bewaar ze maximaal 24 uur afgedekt in de koelkast. 
Trefwoord Babyshower, Feestdagen, Gender reveal, Kraamhapje, Makkelijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating