peterseliepesto

Peterseliepesto met zonnebloempitten, kaas en chilivlokken

Peterseliepesto, lekker makkelijk en goedkoop! Dit is echt een ideaal recept om zelf pesto te maken. Deze peterseliepesto maak je, zoals de naam al doet vermoeden, met peterselie in plaats van basilicum. Dit geeft een lekkere, frisse smaak aan de pesto. Voeg verder zonnebloempitten en kaas toe. Daarnaast voeg je lekker wat chilivlokken toe, voor wat pit.



Peterseliepesto

De traditionele pesto met basilicum ken je waarschijnlijk wel, maar wist je dat je pesto van allerlei soorten kruiden kunt maken. Voor dit recept gebruik je peterselie, voor een echte peterseliepesto. Deze pesto is wat frisser van smaak dan het traditionele recept. De kaas en de zonnebloempitten zorgen voor wat romigheid. Voor wat extra smaak voeg ik wat chilivlokken toe. Deze maken de pesto niet heet van smaak, maar geeft het geheel net wat meer pit.


Budget proof

Deze peterseliepesto is goedkoop om te maken. Peterselie kun je vaak in grote bossen bij de groenteboer of de Turkse supermarkt kopen, voor een niet te hoge prijs. Zonnebloempitten zijn een stuk goedkoper dan pijnboompitten. Dit recept is dus niet alleen super lekker, maar ook nog eens goed voor de portemonnee!


Pestorecepten

Pesto kun je dus maken in allerlei varianten. Deze peterseliepesto vind ik echt super lekker, dus ik raad ‘m jou ook echt aan ‘m eens te maken! Verwerk ‘m zoals je gewend bent, in een gerecht, bij pasta, door salades of op een broodje. Zin in meer pestorecepten? Laat je inspireren door de onderstaande recepten:

Rucola pesto met oude kaas en zonnebloempitten
Deze rucola pesto is een heerlijke variatie op de traditionele pesto. Dit is een budgetproof recept door gebruik van oude kaas en zonnebloempitten.
Bekijk het recept
rucola pesto
Walnotenpesto met oude kaas en basilicum
Zelfgemaakte pesto met walnoten en kaas, makkelijk om te maken. Lekker bij een stuk brood.
Bekijk het recept
zelfgemaakte pesto met walnoten
peterseliepesto

Peterseliepesto met kaas, zonnebloempitten en chilivlokken

Peterseliepesto, lekker makkelijk en goedkoop! Dit is een ideaal recept om zelf pesto te maken. Dit recept is fris, romig en pittig.
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 35 gram peterselie (grote bos)
  • 150 gram olijfolie
  • 50 gram oude kaas (geraspt)
  • 50 gram zonnebloempitten
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel chilivlokken

En verder:

  • staafmixer of hakmolentje

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten samen in een hoge beker of in een hakmolentje. Mix alles, m.b.v. een staafmixer of een hakmolentje, tot een grove pesto.
  • Bewaar de pesto in een schone pot.

Notities

Deze peterseliepesto is 1 tot 2 weken houdbaar in de koelkast.
Trefwoord Budget proof, Gezond, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating