het boodschappenlijstje van mandy and more

Het boodschappenlijstje van… Mandy

In de rubriek ‘Het boodschappenlijstje van…’ deelt een mede foodie zijn of haar boodschappenlijstje. Aan de hand van een aantal leuke vragen kom je meer over het boodschappenlijstje en de deelnemer te weten. Deze keer: Mandy, van Mandy and more.


 

Ben jij een echte planner als het om boodschappen gaat of beslis jij in de supermarkt wat er op tafel komt ’s avonds?

Een beetje van beide eigenlijk. Ik maak boodschappenlijstjes op basis van wat er bij de supermarkt in de aanbieding is en bedenk in grote lijnen wat ik daar vervolgens van zou kunnen maken.
’s Avonds trek ik de koelkast open en bedenk ik ter plekke wat ik ga koken.

 

Wat mag er niet ontbreken op jouw boodschappenlijstje? 

Hiervoor heb ik even een blikje geworpen op mijn app van de Albert Heijn. Onder de noemer ‘vaakst gekocht’ vond ik yoghurt (met een keur aan chemische smaakjes), felgekleurde snoepjes en tropische vruchtensappen met veel te veel suiker. Afschuwelijk natuurlijk, maar helaas wel helemaal in het straatje van mijn wederhelft. Gelukkig kook ik het grootste deel van de tijd en komen daar bij mij geen pakjes en zakjes aan te pas. Zelf zorg ik ervoor dat mijn voorraadkast altijd goed gevuld is met basisingrediënten zoals knoflook, ui, kokosmelk, blikken met gepelde tomaten, rijst en pasta. Samen met wat verse groenten kan ik daarmee altijd wel een lekkere maaltijd op tafel zetten.

 

Waar doe jij het liefst je boodschappen? 

Als ambassadeur van de Albert Heijn kan dat er natuurlijk maar één zijn. Maar dat komt eigenlijk ook gewoon omdat er een supergroot en fijn AH-filiaal bij mij om de hoek zit.
Daarnaast probeer ik op zaterdag meestal wel even naar de markt in het centrum van Rotterdam te gaan. Al die geuren en kleuren geven me echt het gevoel dat ik op vakantie ben. Omdat deze markt geliefd is bij zowel Rotterdammers als mensen van (ver) buiten de stad, is het af te raden om er rond het middaguur te komen. Veel te druk! Ik kies er daarom meestal voor om aan het einde van de dag (zo tegen vieren) naartoe te gaan. Lekker rustig en (groot voordeel) de marktlui willen tegen die tijd echt van hun koopwaar af en geven het soms letterlijk gratis weg. Omdat aan het einde van de dag niet alles meer te verkrijgen is, ga ik er meestal zonder boodschappenlijstje heen en sla ik mijn slag. Er is één kraam waar ze gedroogde kruiden verkopen voor €1,- per bakje. Hier ga ik speciaal naartoe om mijn voorraad aan te vullen.

 

het boodschappenlijstje van mandy and more

 

Wat is jouw grootste valkuil tijdens het boodschappen doen?

Ik ben toch wel erg gevoelig voor aanbiedingen. Lang houdbare aanbiedingen sla ik in grotere hoeveelheden in. Ook als ik ze op dat moment nog niet nodig heb (dit in het kader van ‘er komt altijd wel een moment dat het wc-papier op is’). Dat ik daar soms een beetje in door sla, merkte ik toen ik van de week een keukenla opentrok en daar drie bussen poedersuiker in vond.

 

Voor welk product ga jij door weer en wind naar de supermarkt om het toch nog even te halen?

Ik geloof dat ik nog nooit terug ben gegaan naar de supermarkt omdat ik iets vergeten ben. Wanneer ik iets mis, probeer ik het te vervangen voor een ander ingrediënt. En wanneer dat niet lukt, maak ik gewoon iets anders. Tenzij er eters komen, dan bedenk ik vooraf wel wat ik ga koken. Maar wanneer ik dan iets mis, kijk ik mijn lief gewoon extra lief aan.

 

Wat zou jij echt nooit in huis halen?

Alles wat ik nooit in huis zou halen, wordt door vriendlief wekelijks gecompenseerd wanneer hij een bezoekje aan de supermarkt brengt. Die eerdergenoemde zoete sapjes bijvoorbeeld. Of chips met allerlei vreselijke smaken zoals sweet chili, honey barbecue of wasabi. Brrr. Vorige week kwam hij thuis met gehaktballetjes in pindasaus. Uit een potje. En dat vindt ie dan nog lekker ook.

 

Wat kook je het liefst met de producten van dit boodschappenlijstje?

Ik heb met de spullen van dit lijstje een geroosterde bloemkool gemaakt. Ingesmeerd met yoghurt, gerookt paprikapoeder, ras el hanoutkruiden, kerriepoeder, komijn en knoflookpoeder. Super lekker en absoluut geen vlees meer bij nodig.

 

Bedankt Mandy voor je bijdrage aan de rubriek ‘Het boodschappenlijstje van…’!

Wil jij ook meedoen aan een van de rubrieken op StudioKOOK?  Mail dan naar: info@studiokook.nl voor meer informatie. Alle artikelen in deze rubriek vind je hier: ‘het boodschappenlijstje van…‘.