zoete aardappelsoep uit de blender met krokante kikkererwten en Griekse yoghurt

Zoete aardappelsoep (uit de blender) met krokante kikkererwten en Griekse yoghurt

Maaltijdsoep • 15 minuten + 30 minuten in de oven


Ingrediënten (4 pers.)

2 grote zoete aardappels
2 uien
4 teentjes knoflook (met schil)
2 theelepel komijnpoeder
2 theelepel kerrie
1 theelepel gemberpoeder
½ theelepel chilipoeder
peper en zout
3 eetlepels olijfolie
1 liter groentebouillon
200 gram Griekse yoghurt
een bosje verse peterselie

Voor de krokante kikkererwten
400 gram kikkererwten (blik)
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kerriepoeder
peper en zout
2 eetlepels olijfolie

bakpapier
blender

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm. Schil de ui en snijd het boven- en onderkantje er vanaf. Snijd de ui vervolgens in parten en halveer deze. Meng de blokjes zoete aardappel en de grof gesneden ui met de specerijen, de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de zoete aardappelblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de knoflookteentjes (met schil) tussen de zoete aardappelblokjes.

Giet de kikkererwten af en dep goed droog. Meng de kikkererwten met de specerijen, de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kikkererwten ook over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de kikkererwten niet tegen elkaar aan liggen.

Schuif de kikkererwten en de zoete aardappel de oven in. Rooster de zoete aardappel 25 minuten. Controleer hierna of ze gaar zijn door er met een mes in de prikken.

Rooster de kikkererwten 30 minuten en schep tussentijds om. Voor extra krokante kikkererwten, kun je de laatste 5 minuten van de baktijd de grill van de oven aanzetten.

Doe de geroosterde zoete aardappel in de blender. Pel de teentjes knoflook. De knoflook is in de schil gepoft, dus de schil laat nu makkelijk los. Doe ook de knoflookteentjes in de blender en giet vervolgens de bouillon erbij. Mix het geheel tot een gladde soep ontstaat. Liever een soep met een bite? Mix de soep dan iets minder lang.

Verdeel de zoete aardappelsoep uit de blender over 4 kommen. Schep in elke kom een lepel Griekse yoghurt en verdeel krokante kikkererwten over de soep. Snijd de peterselie fijn en strooi deze als laatst over de zoete aardappelsoep.

 

Tips

Door het gebruik van de oven en de blender heb je aan deze soep zelf maar 15 minuten werk. Wil je nog sneller klaar zijn? Was de zoete aardappel dan goed en laat de schil er dan aan. Deze kun je ook eten!

Soep over? Deze zoete aardappelsoep uit blender leent zich er voor om in te vriezen. Handig!

Aan een kom van deze zoete aardappelsoep uit de blender heb je een volwaardige maaltijd. De soep zit boordevol groenten en vezels en is daarom ontzettend voedzaam.

 

Misschien vind je dit ook lekker

 

3 reacties op “Zoete aardappelsoep (uit de blender) met krokante kikkererwten en Griekse yoghurt”

  1. Pingback: Gezonde recepten voor januari (hoofdgerechten) - StudioKOOK

  2. Pingback: 10 winterse soepen - StudioKOOK

  3. Pingback: Zoete aardappelsoep met rijst en sperziebonen - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.