Zoete aardappelsoep uit de blender, super makkelijk, want voor dit recept heb je geen enkele pan nodig! Rooster de groenten snel en makkelijk in de oven en voeg daarna de groenten en de warme bouillon toe aan de blender. Even mixen en je hebt een heerlijke, gezonde zoete aardappelsoep.
Zoete aardappelsoep uit de blender
Ben jij ook zo dol op zoete aardappelsoep? Dan is dit recept er eentje om zeker te proberen! Deze zoete aardappelsoep uit de blender is echt zo snel en makkelijk om te maken. Voor dit recept heb je geen pan nodig, alleen een ruime bakplaat en een blender.
Maak de groenten schoon en snijd deze in blokjes. Rooster de groenten (zoete aardappel en kikkererwten en apart/naast elkaar, in plaats van door elkaar) en doe alles, behalve de kikkererwten, in de blender, samen met de warme bouillon. Mix dit vervolgens tot een gladde soep. Zo makelijk!
Gezonde toppings
Maak de zoete aardappelsoep vervolgens af met gezonde toppings. Dit zijn de geroosterde kikkererwten en lekker wat frisse yoghurt. Gebruik bij voorkeur een dikke yoghurt, zodat deze niet in de soep verdwijnt. Lekker!
Zoete aardappelsoep uit de blender met krokante kikkererwten en Griekse yoghurt
Ingrediënten
- 2 grote zoete aardappels
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook met schil
- 2 theelepel komijnpoeder
- 2 theelepel kerrie
- 1 theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- peper en zout
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 liter groentebouillon
- 200 gram Griekse yoghurt
- 1 bosje verse peterselie
Voor de geroosterde kikkererwten:
- 400 gram kikkererwten blik
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- peper en zout
- 2 eetlepels olijfolie
En verder:
- bakpapier
- blender
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm. Schil de ui en snijd het boven- en onderkantje er vanaf. Snijd de ui vervolgens in parten en halveer deze. Meng de blokjes zoete aardappel en de grof gesneden ui met de specerijen, de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de zoete aardappelblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de knoflookteentjes (met schil) tussen de zoete aardappelblokjes.
- Giet de kikkererwten af en dep goed droog. Meng de kikkererwten met de specerijen, de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kikkererwten ook over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de kikkererwten niet tegen elkaar aan liggen.
- Schuif de kikkererwten en de zoete aardappel de oven in. Rooster de zoete aardappel 25 minuten. Controleer hierna of ze gaar zijn door er met een mes in de prikken.
- Rooster de kikkererwten 30 minuten en schep tussentijds om. Voor extra krokante kikkererwten, kun je de laatste 5 minuten van de baktijd de grill van de oven aanzetten.
- Doe de geroosterde zoete aardappel in de blender. Pel de teentjes knoflook. De knoflook is in de schil gepoft, dus de schil laat nu makkelijk los. Doe ook de knoflookteentjes in de blender en giet vervolgens de bouillon erbij. Mix het geheel tot een gladde soep ontstaat. Liever een soep met een bite? Mix de soep dan iets minder lang.
- Verdeel de zoete aardappelsoep uit de blender over 4 kommen. Schep in elke kom een lepel Griekse yoghurt en verdeel krokante kikkererwten over de soep. Snijd de peterselie fijn en strooi deze als laatst over de zoete aardappelsoep.
Notities
Eén portie is ongeveer 400 ml (per persoon).
Pingback: Gezonde recepten voor januari (hoofdgerechten) - StudioKOOK
Pingback: 10 winterse soepen - StudioKOOK
Pingback: Zoete aardappelsoep met rijst en sperziebonen - StudioKOOK