het boodschappenlijstje van mariëtte over eten gesproken

Het boodschappenlijstje van… Mariëtte

In de rubriek ‘Het boodschappenlijstje van…’ deelt een mede foodie zijn of haar boodschappenlijstje. Aan de hand van een aantal leuke vragen kom je meer over het boodschappenlijstje en de deelnemer te weten. Deze keer: Mariëtte, van Over eten gesproken.


Ben jij een echte planner als het om boodschappen gaat of beslis jij in de supermarkt wat er op tafel komt ’s avonds?

Dat verschilt heel erg en is afhankelijk van mijn agenda voor de komende week. De ene keer heb ik een strakke planning met een duidelijk boodschappenlijstje. Op andere momenten ben ik losser en koop ik de basis dingen die ik altijd wel op mijn boodschappenlijstje heb staan en kijk ik in de winkel wat ik verder tegenkom en waar ik zin in heb. Dit boodschappenlijstje is een goed voorbeeld van dat laatste.

 

Wat mag er niet ontbreken op jouw boodschappenlijstje?

Roomboter en eieren neem ik eigenlijk altijd mee. Ik zal maar ineens zin hebben om iets te bakken, dan kan ik natuurlijk niet zonder zitten. Verder gaan er ook altijd een paar pakken houdbare melk in mijn winkelwagentje. ’s Ochtends drink ik namelijk altijd een latte macchiato. Verder gaan er standaard een flinke tros bananen en een aantal pakken biologische yoghurt mee: voor in ons ontbijt, in de smoothie en om zo te eten. Ik kan echt niet zonder bananen en yoghurt thuiskomen.

 

Waar doe jij het liefst je boodschappen? 

Verse boodschappen zal ik niet snel online bestellen. Ik wil toch graag zien en voelen wat ik koop. Wekelijks doe ik een rondje in het lokale winkelcentrum. Daar zitten een Dirk, Lidl en AH naast elkaar. Bij de Lidl en de AH kom ik echt altijd, de Dirk sla ik soms over. Verder heb ik op loopafstand een hele grote Plus zitten. Daar haal ik tussendoor de extra boodschappen. Thuiskomen met de boodschappen is overigens een uitdaging. Onze twee katten willen het liefst alles dat in huis komt grondig inspecteren…

 

het boodschappenlijstje van mariëtte over eten gesproken

 

Wat is jouw grootste valkuil tijdens het boodschappen doen?

Dat is manlief! Hij ziet altijd wel dingen die hij lekker vindt en neust graag in de aanbiedingsbakken Een hebbedingetje, een extra stukje kaas, een droge worst, iets lekkers voor bij de koffie. Als hij meegaat ligt er altijd meer in de winkelwagen dan wanneer ik alleen boodschappen doe.

 

Voor welk product ga jij door weer en wind naar de supermarkt om het toch nog even te halen?

Pfff, dat zou ik zo niet weten en komt ook eigenlijk nooit voor. Mijn voorraadkast en diepvriezer zijn altijd goed gevuld dus als ik een keer iets niet in huis heb is er meestal wel een alternatief. Of ik verzin iets heel anders.

 

Wat zou jij echt nooit in huis halen?

Wat ik echt nooit in huis zal halen is ganzen- en eendenlever. Dat eet ik overigens ook niet buiten de deur. Paling zal ik ook nooit kopen. Als ik vroeger met mijn moeder op de markt was zag ik ze kronkelen in bakken met zaagsel. Dat vond (vind) ik zó verschrikkelijk en dat beeld raak ik dus niet meer kwijt.

 

Wat kook je het liefst met de producten van dit boodschappenlijstje?

Met dit boodschappenlijstje heb ik onder andere granola en pulled chicken teriyaki gemaakt. Granola maak ik overigens elke twee weken, het is één van onze favorieten om mee te ontbijten.

 

Bedankt Mariëtte, voor je bijdrage aan de rubriek ‘Het boodschappenlijstje van…’!

Wil jij ook meedoen aan deze rubriek?  Mail dan naar: info@studiokook.nl voor meer informatie. Alle artikelen in deze vaste rubriek vind je hier: ‘het boodschappenlijstje van…‘.