High tea • 15 minuten
Ingrediënten (12 zalmsandwiches)
6 (witte) casinoboterhammen
100 gram gerookte zalm
een flinke hand bladspinazie, gewassen en gedroogd
¼ komkommer
6 theelepels roomkaas
Bereidingswijze
Snijd flinterdunne plakjes van de komkommer, eventueel met behulp van een kaasschaaf. Leg apart tot gebruik.
Besmeer de 6 boterhammen met een dun laagje roomkaas. Verdeel over 3 van de boterhammen de gerookte zalm. Leg hier de plakjes komkommer op en vervolgens de bladspinazie. Dek het geheel af met een andere boterham, met de roomkaas naar beneden zodat deze op het beleg valt.
Stapel de sandwiches op elkaar of voer de volgende handeling apart uit voor elke sandwich. Snijd de korstjes van het brood. Steek eventueel vier prikker in de sandwich op gelijk afstand van elkaar en snijd de zalmsandwiches in 4 gelijke kleine sandwiches. Haal, indien je deze hebt gebruikt, de prikkers uit het brood en verdeel de zalmsandwiches op een bord om te serveren.
Tips
Ik gebruik voor deze zalmsandwiches met spinazie en komkommer roomkaas naturel, omdat de smaak lekker fris is en perfect past bij de gerookte zalm. Ben je meer een liefhebber van roomkaas met bijvoorbeeld kruiden, dan kun je deze ook prima gebruiken in dit recept.
Bij dit recept maakte StudioKOOK een timelapse video. Benieuwd? Bekijk de video hier:
Pingback: Kerstinspiratie #2: 12 x lekkere recepten voor het kerstontbijt - StudioKOOK
Pingback: 10 x gerechten om de lente in huis te halen - StudioKOOK
Pingback: Pindakaas sandwich met kipfilet en sambal - StudioKOOK