makkelijk recept voor chai latte

Makkelijk recept voor chai latte

Dranken – 10 minutenIngrediënten (2 chai lattes)

200 ml heet water
2 zakjes chaimix, thee
400 ml melk

melkopschuimer
2 glazen (inhoud: minimaal 300 milliliter)
Bereidingswijze

Giet het hete water in de glazen, 100 milliliter per glas. Doe de zakjes chai thee in het hete water. Laat dit minimaal 6 minuten trekken. De thee mag best sterk zijn, omdat je later meer vloeistof toevoegt. Chai thee bevat veel warme smaken door de specerijen, maar de smaken zijn ook vrij zacht en subtiel. Je hoeft daarom niet bang te zijn dat de thee zuur wordt.

Verwarm de melk in een pannetje op het vuur. Stop met verwarmen voordat de melk gaat koken. Een temperatuur van 70 graden is voldoende. Gebruik een melkopschuimer op de melk lekker luchtig te maken. Heb je geen melkopschuimer? Scroll dan even door naar de tips.

Haal de theezakjes uit het hete water. Schenk de warme, opgeschuimde melk bij de thee. Je chai latte is klaar!
Tips

Heb je geen melkopschuimer? Om evengoed lekker schuimig te krijgen, kun je tijdens het verwarmen de melk handmatig kloppen met een garde. Ook kun je de melk na het verwarmen overgieten in een melk (warmtebestendig). Doe de dop erop en schud de melk goed door.

De opgeschuimde melk maakt dit makkelijk recept lekker romig en luchtig. Maar, ook met gewone warme melk kun je dit recept maken. De chai latte smaakt net zo lekker!

Veel kant-en-klare chai mixen voor thee bevatten geen echte thee, maar alleen maar specerijen. Er is geen vast recept voor deze Indiase kruidenthee, maar veel gebruikte ingrediënten zijn: kardemom, kaneel, gember en peper. 

Wil je een smaak versterken of een eigen draai geven aan dit makkelijke recept voor chai latte? Verwarm dan bijvoorbeeld wat specerijen mee met de melk. Bijvoorbeeld: verse gember, een kaneelstokje of wat kruidnagel.
Misschien vind je dit ook lekker