Dit sodabrood met olijven en zongedroogde tomaten is super lekker. De bereiding is ook nog eens kinderlijk eenvoudig. Met dit recept voor sodabrood heb je geen gist nodig, het hoeft niet gekneed te worden en je bent geen tijd kwijt aan rijzen. Ideaal om snel en makkelijk toch een zelfgebakken brood op tafel te kunnen zetten.
Sodabrood met olijven en zongedroogde tomaten
Met dit recept voor sodabrood heb je geen gist nodig, het hoeft niet gekneed te worden en je bent geen tijd kwijt aan rijzen. Lekker met olijven en zongedroogde tomaten voor een hartig brood.
Ingrediënten
- 225 gram (volkoren) bloem
- 210 ml yoghurt
- ½ eetlepel baksoda
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
- 10 olijven (gehalveerd)
- 5 zongedroogde tomaten (in grove reepjes)
En verder:
- bakpapier
- bakvorm van ongeveer 15 bij 20 cm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de bloem, de yoghurt, het zout, het baksoda, de gesneden olijven en de gesneden zongedroogde tomaten met elkaar. Zorg dat alles goed gemengd is. Je hoeft het niet te kneden.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier en doe hier het brooddeeg in. Druk goed aan en bestrooi de bovenkant eventueel met wat extra bloem.
- Bak het sodabrood 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt.