Deze eenpansorzo is de ideale makkelijke doordeweekse maaltijd. Je maakt dit snelle orzo recept, zoals de naam al doet vermoeden, in één en dezelfde pan. Dit scheelt afwas, tijd en een hoop moeite! De orzo vul je met broccoli, courgette en gerookte zalm. Dit is echt een super lekkere combinatie!
Eenpansorzo met gerookte zalm
Orzo is een Italiaanse pastasoort. Het lijkt een beetje op rijst qua vorm, maar het smaakt naar pasta. Orzo is perfect om dit snelle eenpansgerecht mee te maken. Orzo heeft namelijk geen lange kooktijd. Samen met de bouillon en alle gesneden groenten is dit gerecht binnen 10 minuten koken helemaal gaar en gereed om op te dienen.
Deze eenpansorzo maak ik af met gerookte zalm. Wie houdt hier nu niet van? Lekker met wat verse schijfjes citroen… Wil je de zalm vervangen voor wat variatie, kies dan ook eens voor de onderstaande opties (en laat de gerookte zalm achterwege). Zo zet je deze eenpanspasta lekker vaak op tafel, zonder steeds exact hetzelfde te eten.
- Kip. Snijd kipfilet of kippendijfilet in blokjes en bak deze eerst gaar in de pan. Voeg vervolgens de groenten en de bouillon toe zoals aangegeven en maak verder af zoals in het recept omschreven.
- Kaas. Voeg op het laatst een handje geraspte kaas toe en meng deze met de orzo. Zo wordt deze eenpansorzo lekker smeuïg. Ook lekker: verbrokkel er wat feta of blauwe kaas over tijdens het serveren.
- Champignons. Bak de champignons goudbruin en gaar. Voeg de groenten en de bouillon toe en vervolg het recept verder zoals aangegeven.
Eenpansorzo met gerookte zalm, broccoli en courgette
Ingrediënten
- 150 gram orzo
- 100 gram gerookte zalm
- ½ broccoli
- ½ courgette
- 400 ml groentebouillon
- 100 ml kookroom
- 1 citroen (optioneel)
Instructies
- Snijd de broccoli en de courgette in blokjes/stukjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Doe deze in een ruime hapjespan en bak een paar minuten aan.
- Doe de orzo, de bouillon en de kookroom ook in de pan en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat de eenpansorzo 11 minuten koken terwijl je het geheel af en toe doorroert om te voorkomen dat het aan de bodem blijft plakken.
- Snijd de gerookte zalm in reepjes en de citroen in partjes. Serveer de eenpansorzo met gerookte zalm en wat partjes citroen. Eet smakelijk!