Tartiflette is een Frans gerecht met als hoofdingrediënten: aardappel, spekjes en ui. Traditioneel mag een reblochonkaas niet ontbreken, maar ik maak een lekkere tartiflette met brie. Een heerlijke combinatie! Serveer deze Franse aardappelovenschotel als bijgerecht. Lekker met een groene salade, geroosterde groenten en eventueel een stukje vlees of vis. Eetsmakelijk!
Tartiflette met brie, spekjes en rode ui
Tartiflette is een Frans gerecht met als hoofdingrediënten: aardappel, spekjes en ui. Ik maak een lekkere tartiflette met brie. Een heerlijke combinatie! Serveer deze Franse aardappelovenschotel als bijgerecht.
Ingrediënten
- 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- 125 gram spekblokjes
- 1 rode ui
- 300 gram brie
- 200 ml room
- 2 eieren
- peper en zout
En verder:
- ruime ovenschaal
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de eieren los met de room en breng alvast op smaak met peper en zout. Bak de spekjes uit in een koekenpan en snijd de ui in dunne ringen.
- Meng de aardappelschijfjes, uienringen en uitgebakken spekjes met het ei-roommengsel.
- Vet de ovenschaal in en schep de aardappelen hierin. Giet het roommengsel dat achterblijft ook over de tartiflette.
- Snijd dikke plakken van de brie en dek de tartiflette hiermee af. Bak de ovenschotel 35 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer direct.