witte aspergesoep

Aspergesoep van aspergeschillen – budgetrecept, verspillingsvrij

Witte asperges zijn ontzettend lekker, maar je moet ze natuurlijk wel even goed schillen en schoonmaken voordat je ze kunt bereiden. Er komt vaak een hoop schil vanaf en het uiteinde snijd je voor een groot deel weg. Zonde! Wist je dat je van de aspergeschillen en droge uiteindes een hele lekkere aspergesoep kunt maken? Echt ideaal, want zo verspil je niets én je kunt extra genieten van witte asperges.


Aspergesoep van aspergeschillen

Witte asperges zijn heerlijk in veel gerechten. Bijvoorbeeld deze lasagne of bij deze zalmmousse. Voor gebruik maak je de witte asperges even schoon door ze te schillen. De schillen van de witte asperges, misschien ben je geneigd om deze weg te gooien, maar wist je dat je hier een heerlijke soep van kunt maken?

Witte aspergesoep

Met de aspergeschillen kun je een heerlijke, smaakvolle bouillon maken. Hier maak je vervolgens een super lekkere witte aspergesoep mee. Zo verspil je niets van de asperges én geniet je extra van deze lekkere seizoensgroente.

Invriezen

Ook wanneer je geen tijd heb om aspergesoep te maken of geen trek hebt in aspergesoep, hoef je de schillen niet te verspillen. Je kunt de schillen zelf invriezen en later gebruiken. Doe de schillen gewoon in een ziplockzakje. Maak er het liefst binnen een paar weken tot ruim een maand soep of bouillon van.

Je kunt ook direct een bouillon maken van de schillen en deze in z’n geheel invriezen. Of: maak de soep volledig, volgens het onderstaande recept. Deze aspergesoep is geschikt om in te vriezen. Bewaar de soep of de bouillon tot 3 maanden in de vriezer.

witte aspergesoep

Aspergesoep van aspergeschillen

Wist je dat je van de aspergeschillen en droge uiteindes een hele lekkere aspergesoep kunt maken? Echt ideaal, want zo verspil je niets én je kunt extra genieten van witte asperges.
Bereidingstijd 40 minuten
Wachttijd (optioneel) 8 uur
Gang Lunch, Voorgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 porties

Ingrediënten
  

  • 1 kilo witte asperges (uiteindes en schillen, zie tip)
  • liter kippen- of groentenbouillon
  • 3 eetlepels maizena
  • 100 ml room

Garnering:

  • stukjes witte asperge
  • gekookte eitjes

Instructies
 

  • Doe de aspergeschillen en de uiteindes in een ruime soeppan. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep op middelhoog vuur 30 minuten pruttelen.
  • Je kunt ervoor kiezen om de aspergeschillen en de uiteindes nog een nachtje te laten trekken zodat de asperges extra smaak kunnen afgeven. Dit is optioneel. Wil je dit niet, ga dan door met de volgende stap.
  • Filter de soep zodat je de aspergeschillen en de uiteindes uit de bouillon haalt en een heldere bouillon overhoudt. Je kunt gebruik maken van een zeef of een draadspaan.
  • Is de soep koud, omdat je hem een nachtje hebt laten trekken, voeg dan de maizena toe aan de aspergesoep en meng goed door. Breng de soep aan de kook.
    Is de soep warm? Meng de maizena dan met een eetlepel water voor een maizenapapje. Op deze manier voorkom je klontje in de soep. Voeg het maizenapapje toe aan de soep en meng goed door.
  • Breng de aspergesoep aan de kook, schenk de room erbij en blijft intussen goed roeren. De soep zal indikken door de maizena. Zo krijg je een ietwat gebonden soep.
  • Schenk de soep in kommen en serveer met een gekookt eitje en eventueel wat stukje gekookte witte asperge.

Notities

Als je de witte asperges voor een ander recept hebt gebruikt, maak je dit recept gewoon met de schillen en de uiteindes van de asperges. Je kunt natuurlijk altijd wat witte asperges achterhouden, als je weet dat je deze lekkere aspergesoep wil maken. Deze stukjes gekookte asperge, kun je gebruiken als garnering.
Trefwoord 4 ingrediënten, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Makkelijk, Snel, Verspillingsvrij recept

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating