hotspots in madrid

8 x hotspots in Madrid

Na mijn bezoek aan Madrid zit ik uiteraard weer vol met nieuwe inspiratie. Ik heb veel leuke dingen mogen doen, inspirerende dingen gezien en heerlijke dingen mogen eten. Een hoofd vol ideeën en een notitieboekje met de broodnodige aantekening helpen mij om deze inspiratie om te zetten in nieuw werk en nieuwe gerechten en artikelen. Te beginnen met deze leuke en lekkere hotspots in Madrid, de hoofdstad van Spanje. Stuk voor stuk uniek en een plezier om te bezoeken.


hotspots in madridVertical Caffè

Een toegankelijke café met een ontspannen sfeer. Hier kun je de hele dag terecht voor een lekker maal een goede kop koffie. Vertical Caffè ligt centraal gelegen, direct naast het Caixa Forum Madrid.

Calle de Almadén 26
28014 Madrid
Spanje

 

 

 

 

 

 

 

hotspots in madridThe Stuyck Co

Een modern restaurant in de binnenstad van Madrid. Met een groot aanbod aan speciaal bier kun je hier zeker een avondje vertoeven. De passie voor het bier straalt er vanaf en  de vraag naar toelichting en advies over de verschillende soorten bier wordt hartelijk ontvangen en beantwoord.
Naast een heerlijke biertje kun je hier ook terecht voor een lekker avondmaal. The Stuyck Co heeft een menukaart wat perfect aansluit hierbij.

Calle Corredera Alta de San Pablo 33
28004 Madrid
Spanje

 

 

 

 

 

hotspots in madridEl Diario de Huertas

Binnenkomst wordt je meteen omringd door de Spaanse sfeer en het Spaanse gevoel. Een knus restaurant met een uitgebreide menukaart vol typisch Spaanse gerechten.

Calle Huertas 69
28014 Madrid
Spanje

 

 

 

 

 

 

 

 

hotspots in madridLa Bicicleta Cafe

Bij dit fietscafé in hartje Madrid is iedereen welkom. Fietsliefhebbers, koffieliefhebbers… Een modern ingericht café met een warme sfeer. Hier kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner. Ik genoot van een heerlijke Spaanse tortilla, geserveerd met brood, tomaat en een verse jus. Natuurlijk mocht de koffie niet ontbreken. Naast het nuttigen van een heerlijk maal is dit ook een zeer ontspannen werkplek, maar met een gedeeltelijk no-laptop beleid. Op deze manier heerst er een prettig sfeer en een goede balans tussen vrije tijd, ontspanning en werk.

Plaza de San Ildefonso 9
28004 Madrid
Spanje

 

 

 

 

hotspots in madridMercado de San Miguel

Deze markthal kent veel kleine kraampjes met etenswaar, typisch spaanse producten, restaurantjes e.d. Een rondje hier mag niet ontbreken tijdens je tripje naar Madrid. De prijzen zijn wat hoger dan een regulier café of restaurant, maar dit neemt het plezier niet weg. Laat je vooral verrassen door de verscheidenheid aan bijzondere producten die hier verkrijgbaar zijn.

Plaza de San Miguel
28005 Madrid
Spanje

 

 

 

 

 

hotspots in madridCirco de las tapas

De naam zegt het al. Voor heerlijke tapas ben je hier aan het juiste adres! Wat oogt als een kleine bar  midden in de binnenstad van Madrid is een ruim opgezet restaurant met een echt ‘woonkamergevoel’. Vriendelijk personeel verwelkomt ons en we nemen plaats aan een van de tafels op een comfortabele bank. Er ligt een uitgebreid menu met tapas en andere typische Spaanse gerechtjes. Absoluut een aanrader om een avondje door te brengen tijdens je reis naar Madrid.

Calle Corredera Baja de San Pablo 21
28004 Madrid
Spanje

 

 

 

 

 

hotspots in madridRuda Café 

Een kleine, maar sfeervolle koffiebar in Madrid met ruim assortiment aan koffie en thee. Ondanks de bescheiden menukaart kun je hier terecht voor een heerlijk zoet of hartig gerecht. Deze toast met avocado en frisse bietensalade was een waar succes, evenals het heerlijke bananenbrood. Dat in combinatie met een met liefde gezet kopje koffie doet iedereen goed.

Calle de la Ruda 11
28005 Madrid
Spanje

 

 

 

 

 


hotspots in madridCafe de la Luz

Een gezellige café waar we binnenstappen voor het laatste ontbijt. Er heerst een huiselijke sfeer met comfortabel meubilair. Het menu is gevarieerd en origineel met zowel hartige als zoete gerechten. Een heerlijk ontbijt van toast met gerookte kabeljauwfilet met frisse avocadomayonaise, koffie, verse jus d’orange en om het geheel compleet te maken een heerlijk royaal stuk taart. Een goed begin van de dag!

Calle Puebla 8
28004 Madrid
Spanje

 

 

 

 

 

Welke hotspots in Madrid heb jij bezocht?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *