cheeseburgers met brie

Cheeseburgers met brie en honing-mosterdsaus

Burgers • 30 minuten


Ingrediënten (2 burgers)

2 zachte bolletjes
2 runderhamburgers
50 gram brie
handje walnoten
2 handjes rucola

Voor de honing-mosterdsaus
2 eetlepels mayonaise
2 theelepels mosterd
2 theelepels honing

Voor de rode uienrelish
1 rode ui
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel honing
peper en zout

 

Bereidingswijze

Snijd de rode ui in ringen en bak deze aan. Zet na 2 minuten het vuur lager en stoof de uienringen ongeveer 10 minuten, totdat ze zacht en ietwat gekarameliseerd zijn. Voeg vervolgens de azijn en de honing toe, draai het vuur hoog en roer het geheel goed door. Laat de azijn bijna helemaal verdampen en draai het vuur uit. Breng de uienrelish op smaak met peper en zout en laat het geheel afkoelen in een apart bakje. Zet opzij tot gebruikt.

Verwarm een koekenpan en bak hier de hamburgers in aan één kant. Snijd intussen de brie in plakjes. Draai de hamburgers om en beleg de gebakken kant met de brie. Laat, terwijl je de hamburgers aan de andere kant bakt, de brie smelten. Doe een deksel op de pan om dit proces te versnellen.

Meng voor de honing-mosterdsaus alle ingrediënten met elkaar. Snijd de zachte bolletjes door de helft en rooster de binnenzijde eventueel onder de grill. Bestrijk de honing-mosterdsaus over de onderkant van de broodjes, leg hier de rucola op en verdeel hier verolgens de rode uienrelish over. Hak de walnoten grof. Leg de hamburgers met de gesmolten brie op de belegde broodjes en bestrooi met de gehakte walnoten. Dek als laatste af met de bovenkant van de bolletjes. Serveer de cheeseburgers met brie en honing-mosterdsaus direct.

 

Tips

Serveer deze cheeseburgers met brie en honing-mosterdsaus op een makkelijke vrijdagavond, echt comfort food! Maar, ook ideaal als makkelijke avondmaaltijd op een doordeweekse dag!

Misschien vind je dit recept ook lekker: cheeseburgers met mosterdmayo.

 

  • Share post

2 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *