Bijgerecht • 20 minuten
Ingrediënten (2 pers.)
200 gram spitskool
50 gram wortel
2 kippendijfilets
2 à 3 eetlepels honing
2 à 3 eetlepels fijngesneden peterselie
Voor de dressing:
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel yoghurt of kwark
1 theelepel honing
1 eetlepel mosterd
1 eetlepels citroensap
peper en zout
Bereidingswijze
Verhit een koekenpan op het vuur met een beetje boter of olie. Bak hierin de kippendijfilets goudbruin en gaar.
Snijd de wortel en de spitskool in fijne reepjes (julienne). Meng deze door elkaar, samen met de fijngesneden peterselie.
Meng alle ingrediënten voor de dressing met elkaar en breng op smaak met peper en zout. Voeg dit toe aan de wortel, spitskool en peterselie en meng goed door elkaar.
Als de kippendijfilets gaar zijn, voeg je de honing toe aan de pan. Laat dit verwarmen en karameliseren. Zorg ervoor dat alle kanten van de kippendijfilets bedekt zijn met honing. Haal hierna de kip uit de pan en snijd in reepjes. Serveer coleslaw met sticky chicken direct.
Tips
Wil je dit gerecht voorbereiden? Maak dan de coleslaw en dressing apart volledig klaar, maar meng pas vlak voor het serveren met elkaar. Bereidt de kippendijfilets vlak voor het serveren.
Misschien vind je deze salade ook lekker: salade met kip en honing-mosterd vinaigrette.
Pingback: Het boodschappenlijstje van... Demi - StudioKOOK