Dressing • 10 minuten
Ingrediënten (100 ml)
20 gram basilicum
20 gram peterselie
10 gram bieslook
3 eetlepels kappertjes
12 eetlepels olijfolie
1 afgestreken theelepel versgemalen peper
eventueel een snufje zout
Bereidingswijze
Hak de kruiden grof en doe ik een maatbeker of molentje van de staafmixer. Voeg ook de kappertjes, olijfolie en peper toe. Mix het geheel goed door elkaar.
Je kunt zelf kiezen of een gladde of een grove olie wil. Mix maar kort voor een grove kruidenolie. Mix het geheel langer voor een gladde olie.
Breng de groene kruidenolie eventueel op smaak met wat zout. Serveer de kruidenolie bij borrel met wat vers brood, maar ook in gerechten is hij heerlijk. Denk aan bijvoorbeeld pastagerechten, soepen of salades.
Tips
Kort mixen voor een grove kruidenolie kan prima, maar zorg wel dat de olijfolie, kappertjes en groene kruiden echt één geheel zijn geworden. Zo wordt de smaak van de verse kruiden het best opgenomen in de olie.
Je kunt deze olie ook maken met andere verse kruiden. Denk hierbij wel aan zachte kruiden, zoals: dille, dragon, kervel, etc.
Deze groene kruidenolie is ideaal om verse kruiden op te maken die je anders niet gebruikt. Bewaar de olie in een schone, (glazen) fles of vries hem in. Eenvoudig portioneren kan met een ijsblokjes vorm. Haal per keer de hoeveelheid olie uit de vriezer die je nodig hebt.
Pingback: Bloemkoolsoep met spekjes en groene kruidenolie - StudioKOOK
Pingback: Basilicum dipsaus - StudioKOOK
Pingback: Romige courgettespaghetti met geroosterde broccoli
Pingback: Geroosterde zoete aardappel uit de oven - De kleine groene keuken
Pingback: Vegan empanadas met spinaziesalade - De kleine groene keuken