kruidenolie

Groene kruidenolie

Dressing • 10 minuten


Ingrediënten (100 ml)


20 gram basilicum
20 gram peterselie
10 gram bieslook
3 eetlepels kappertjes
12 eetlepels olijfolie
1 afgestreken theelepel versgemalen peper
eventueel een snufje zout

 

Bereidingswijze

Hak de kruiden grof en doe ik een maatbeker of molentje van de staafmixer. Voeg ook de kappertjes, olijfolie en peper toe. Mix het geheel goed door elkaar.

Je kunt zelf kiezen of een gladde of een grove olie wil. Mix maar kort voor een grove kruidenolie. Mix het geheel langer voor een gladde olie.

Breng de groene kruidenolie eventueel op smaak met wat zout. Serveer de kruidenolie bij borrel met wat vers brood, maar ook in gerechten is hij heerlijk. Denk aan bijvoorbeeld pastagerechten, soepen of salades.

 

Tips

Kort mixen voor een grove kruidenolie kan prima, maar zorg wel dat de olijfolie, kappertjes en groene kruiden echt één geheel zijn geworden. Zo wordt de smaak van de verse kruiden het best opgenomen in de olie.

Je kunt deze olie ook maken met andere verse kruiden. Denk hierbij wel aan zachte kruiden, zoals: dille, dragon, kervel, etc.

Deze groene kruidenolie is ideaal om verse kruiden op te maken die je anders niet gebruikt. Bewaar de olie in een schone, (glazen) fles of vries hem in. Eenvoudig portioneren kan met een ijsblokjes vorm. Haal per keer de hoeveelheid olie uit de vriezer die je nodig hebt.

 

5 reacties op “Groene kruidenolie”

  1. Pingback: Bloemkoolsoep met spekjes en groene kruidenolie - StudioKOOK

  2. Pingback: Basilicum dipsaus - StudioKOOK

  3. Pingback: Romige courgettespaghetti met geroosterde broccoli

  4. Pingback: Geroosterde zoete aardappel uit de oven - De kleine groene keuken

  5. Pingback: Vegan empanadas met spinaziesalade - De kleine groene keuken

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *