eten en drinken in Gent

Eten en drinken in Gent, bij deze hotspots moet je zijn!

De Belgische stad Gent kent tal van toeristische trekpleisters, knusse straatjes en mooie stadsgezichten. Ook voor de gezelligste hotspots ben je in Gent aan het juiste adres. Ben jij op zoek naar een leuk restaurant of een knus café, lees in dit artikel over eten en drinken in Gent en waar je moet zijn!


Eten en drinken in Gent

eten en drinken in gent

Emmy’s eats and sweets


Lekker eten, lekker zitten en een fijn interieur. Emmy’s eats and sweets heeft het allemaal! De sfeer is aangenaam en hier krijg je echt waar voor je geld. Royale baguettes met heerlijke soorten beleg. Goed voor een ontbijtje of lunch. Geen tijd om te blijven? Dan neem je je bestelling gewoon mee!

Sint-Pietersnieuwstraat 97

Baziel


Dit café ligt gelegen bij het Sint-Pieters station en is de ideale plek voor een low budget lunch of ontbijt. Een ogenschijnlijk eenvoudig café, maar hier proef je meteen het Belgische karakter of gezindheid? Loop je in de avonduren langs dit café schroom niet om even naar binnen te gaan voor een borreltje.

Koningin Maria Hendrikaplein 8

eten en drinken in gent

Toetswiet


Op zoek naar een budgetproof restaurant om een hapje te eten? Toetswiet zal je niet teleurstellen! Dit restaurant heeft gevarieerde menukaart met echte Belgische klassiekers. En, een hartelijkheid als bij Toetswiet zie je niet elke dag. Reden genoeg om een bezoekje te brengen aan dit kleine en knusse restaurantje op de Korenmarkt.

Korenmarkt 9

eten en drinken in gent

Lokaal


Gezond en verantwoord uit eten? Dan ben je bij Lokaal aan het juistje adres! Een knus restaurant met een hartelijke bediening. Ondanks de bescheiden kaart is keuzestress hier nog steeds aan de orde, want alles is lekker!

Brabantdam 100

eten en drinken in gent

‘t Oud clooster


Al bij binnen treden word je verrast. Een sjieke entree welkomt je naar het sfeervolle restaurant. Van de inrichting tot de kaart: aan elk detail is gedacht en draagt bij aan de ultieme beleving. De klassieke entourage sluit aan bij het historische gebouw. Het restaurant is gevestigd, zoals de naam al doet vermoeden, in een voormalig klooster. Veel details verwijzen, met een knipoog, naar deze afkomst.

Niet alleen de sfeer is een reden om ‘t Oud Clooster te bezoeken, ook het de gerechten op de kaart geven je meteen een warm gevoel. Runderstoofpotje met Westmalle of een vispannetje, daar loopt het water toch direct van in je mond?

Zwartezustersstraat 5

OR coffee


Deze koffiebar is meer dan alleen een plek waar je koffie kunt drinken. OR coffee begon als een koffiebranderij, waar fair- en direct trade koffie centraal stond. Inmiddels kun je deze heerlijke koffie drinken in de bijbehorende koffiebars in België. Voor de pure smaak van koffie ga je naar OR coffee.

Sint-Pietersnieuwstraat 126 A

Café ’t Geduld

Op zoek naar een gezellige plek om op je gemak een borreltje te drinken? Loop eens binnen bij cafe ’t Geduld. De perfecte locatie om de avond ontspannen door te brengen onder het genot van een drankje.

Sint-Veerleplein 6

eten en drinken in gent

Hot Club

Deze fijne hotspot zit een beetje verstopt in het centrum van de stad, maar is absoluut een must om heen te gaan! De avonden zijn gevuld met heerlijke live muziek. Gezelligheid ten top!

Schuddevisstraatje 2